Què és la Superlliga europea que han anunciat els clubs més poderosos del futbol?

La seua intenció és començar a competir "al més prompte possible"

Un estadi de futbol
Un estadi de futbol

Dotze dels clubs de futbol més poderosos del món han acordat la creació d'una nova Superlliga Europea independent de les competicions europees actuals com la Champions League o l'Europa League i que començaria a funcionar "al més prompte possible".

Els dotze clubs fundadors són l'AC Milà, l'Arsenal FC, l'Atlètic de Madrid, el Chelsea FC, el FC Barcelona, l'Inter de Milà, la Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid CF i el Tottenham Hotspur. A aquesta competició, en la qual participarien 20 equips, se sumarien 3 equips més a través d'invitació i 5 clubs addicionals que es classificarien segons el rendiment de la temporada anterior.

Els partits es jugarien tots entre setmana, fet que facilitaria que continuara el campionat domèstic de cada país. Cada temporada començaria a l'agost amb dos grups de deu equips que jugaran partits d'anada i tornada i dels que els tres primers es classificarien automàticament per a quarts de final. La resta de participants en quarts de final eixiria d'un play-off entre els quarts i quints de cada grup.

Aquest format de Superlliga també s'extrapolaria al futbol femení i es posaria en marxa una competició igual amb les seccions femenines de cada club.

En la nova Superlliga, el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, és també el president de la Superlliga. Els dos vicepresidents són el president de la Juventus, Andrea Agnelli i el president del Manchester United, Joel Glazer.

Segons els socis fundadors, el torneig proporcionarà un creixement econòmic major que permetrà el compromís d'aportar més pagaments de solidaritat al futbol europeu que els que estan donant les actuals competicions europees.

Dins d'un marc intern de competitivitat, tots els clubs es comprometen a adoptar un marc de despesa i, rebran un pagament de 3.500 milions d'euros, dedicat únicament a escometre plans d'inversió en infraestructures i compensar l'impacte de la pandèmia.

Tot el món del futbol en contra

La FIFA ja s'ha pronunciat en contra de la creació d'aquesta Superlliga, i expressava la seua desaprovació a una "lliga separatista europea tancada" i demana a totes les parts a debatre de manera tranquil·la i constructiva pel bé del futbol mundial.

Per part de la UEFA, aquest diumenge ja va anunciar sancions per als clubs i jugadors que participen en aquesta nova competició. D'una banda, els equips participants seran expulsats de les lligues nacionals, on no podran participar.

Per als jugadors, el castic és doble, ja que a més d'en les lligues domèstiques, tampoc podran participar amb les seues seleccions.

La iniciativa està impulsada per les lligues i federacions d'Itàlia, del Regne Unit i d'Espanya i també té el suport de les d'Alemanya i França.

També et pot interessar

stats