El Mundial de Qatar, en el punt de mira per la legislació laboral

Vora 6.500 treballadors han perdut la vida des del 2010 al país àrab

El Mundial de Qatar, en el punt de mira per la legislació laboral

Quan falta un mes i quatre dies perquè comence el Mundial de Qatar, el país amfitrió continua en l'ull de les crítiques per la violació dels drets humans i les condicions dels treballadors. La pressió internacional ha provocat canvis en la legislació, però en la pràctica han sigut clarament insuficients. 

És el cas de Dhankala, que encara no sap què dir, perquè no ha rebut cap explicació. El seu home era un dels dos milions de treballadors migrants a Qatar contractats per a les obres faraòniques del Mundial de futbol. El van trobar mort al lloc de treball. Les causes, segons les autoritats locals, desconegudes. 

Almenys 6.500 treballadors estrangers han perdut la vida des que el 2010 la FIFA atorgara l'organització del Mundial al país àrab. Sota la pressió internacional, el 2020, 10 anys després, s'abolia la Kafala, una legislació laboral que impedia els treballadors poder canviar de faena o deixar el país sense permís dels contractadors. Una situació que suposa l'esclavitud laboral encoberta en el segle XXI. 

Els discrets i insuficients avanços han arribat quan les obres ja estan pràcticament finalitzades i mentre la FIFA mirava cap a un altre costat. Tot en pro d'un ambiciós Mundial que promet espectacularitat coste el que coste. 

També et pot interessar

stats