El Llevant certifica la permanència en un partit boig (3-3)

L'equip granota s'ha refet d'un 0-2 i ha empatat contra un Barça que diu pràcticament adeu a la Lliga

Sergio León celebra el tercer gol
Sergio León celebra el tercer gol / Biel Aliño (Efe)

Els Llevant-Barça sempre són partits de molts gols i el d'aquest dimarts tampoc no ha defraudat. L'equip granota ha certificat la permanència amb un empat contra el Barça en un partit boig que ha acabat en empat a tres. Els catalans s'han avançat en la primera part, però han vist que els de Paco López els han empatat dues vegades en la segona. Aquest resultat deixa l'equip de Koeman pràcticament sense possibilitats de guanyar la Lliga.

El Barça ha eixit en tromba, amb un domini absolut de la pilota i una pressió molt alta. En només cinc minuts, els catalans han tingut dues ocasions claríssimes als peus de Pedri, que no ha trobat la porteria en la primera i s'ha topat amb Aitor Fernández en la segona. Després de quasi deu minuts tancat a la seua àrea, el Llevant s'ha refet al gran inici dels de Koeman i poc a poc ha anat controlant la iniciativa i acostant-se a la porteria defesa per Ter Stegen.

Quan millor estava el Llevant, ha arribat el gol del Barça, obra del de sempre, Messi. El pitxitxi de la Lliga, amb 29 dianes, ha rematat a la primera una centrada de Jordi Alba des de l'esquerra, contra la qual Aitor no ha pogut fer res. La diana ha fet mal als granotes, que quasi sense temps de reacció han vist que els catalans feien el segon. A la tercera, Pedri no ha perdonat i ha marcat després d'una gran assistència de Dembélé. I amb el 0-2 s'ha arribat al descans.

En la represa, el Barça ha seguit controlant l'esfèric però amb un ritme de circulació molt més baix i amb més imprecisions. El Llevant aprofitava les errades en les passades per a fer mal a la contra, buscant la posició de Sergi Roberto, que ha substituït Araujo, amb molèsties al turmell. I en una d'aquestes Melero ha retallat distàncies en el marcador en rematar sense oposició una centrada de Miramón des de la dreta. A penes tres minuts després, una pèrdua de Messi ha propiciat el gol de l'empat. Morales ha fet una paret amb Roger, que ha acabat amb el gol del primer. El capità granota ha fet el seu tretzé gol en Lliga, el millor registre golejador que ha fet en una temporada.

El partit estava boig i semblava que ara eren els de Paco López els que portaven la iniciativa. Com en la primera part, quan millor estaven els locals, ha tornat a marcar el Barça. Cinc minuts després de l'empat, Dembélé ha agafat un refús de Miramón després d'una disputa amb Griezmann i ha creaut la pilota davant de l'eixida d'Aitor. Però encara quedava temps i el Llevant ha cregut fins al final. El premi ha arribat en el minut 83, gràcies a un gol de Sergio León que permet a l'equip de Paco López mantindre's una temporada més en Primera.