L'oscil·lant història de l'Elx des de Primera Divisió a Segona B

Durant els últims cinc anys, l'equip franjaverd ha jugat en les tres competicions de la lliga.

L'Elx celebra un gol en l'anada de la tercera eliminatòria dels play off d'ascens
L'Elx celebra un gol en l'anada de la tercera eliminatòria dels play off d'ascens / Elx Club de Futbol

L'ascens a la divisió de plata del futbol espanyol de l'Elx Club de Futbol culmina un lustre marcat pels constants canvis de categoria d'un equip que va ser fundat l'any 1922.

L'última vegada que els il·licitans van jugar en Primera Divisió va ser la temporada 2013-2014 després que el 18 de maig del 2013, un empat entre l'Alcorcón i el Barcelona B suposara el seu ascens matemàtic a la màxima categoria abans de disputar el partit que li corresponia amb la Unió Esportiva Almeria. Amb este ascens, l'Elx tornava a jugar en Primera Divisió després de 24 anys, quan un empat sense gols davant del Deportivo de la Corunya certificava l'ascens al maig del 1988.

No obstant això, la història del club va donar un gir inesperat al 2015. L'impagament d'un deute amb Hisenda en el termini previst va suposar el descens administratiu de l'equip a Segona Divisió, que no va poder evitar ni la multitudinària manifestació d'unes 10.000 persones pels carrers d'Elx en protesta per la decisió de la Lliga de Futbol Professional.

Dos temporades després, al 2017, el conjunt va tocar fons quan va baixar a Segona Divisió B després de 18 anys i un total de 21 temporades en Primera Divisió i 37 en Segona. Una història esportiva que, amb el recent ascens, torna a estar de cara per als aficionats franjaverds.

També et pot interessar

stats