La Federació s'oposa a l'acord entre LaLiga i el fons d'inversió CVC

Considera que es tracta d'un acord "totalment il·legal"

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales
El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha manifestat, a través d'un comunicat, la seua oposició a l'acord entre la Lliga i el fons CVC, que ha qualificat de "totalment il·legal".

Aquest acord entre LaLiga i el fons internacional CVC, segons va informar el passat 4 d'agost l'entitat presidida per Javier Tebas, servirà per a la injecció de 2.700 milions d'euros en la competició i els clubs, que li permetrà "mantindre intactes les seues competències esportives i d'organització i de gestió de la comercialització dels drets audiovisuals" amb l'objectiu de "continuar la transformació cap a una companyia global d'entreteniment digital, i enfortir la competició i transformar l'experiència dels aficionats".

A més, aquest acord suposa que el fons CVC "tindrà una participació minoritària d'aproximadament el 10% del capital" de la societat LaLiga Impulso, a través de la qual s'executarà l'operació.

Així, una vegada examinada la documentació que LaLiga va facilitar a l'RFEF, l'organisme presidit per Luis Rubiales, ha expressat la seua oposició per raons legals a aquest acord, "que generarà nombrosos litigis" i, a més, perquè hi ha raons econòmiques per a negar-se al reconeixement, ja que la quantitat que injectarà el fons CVC és "una quantitat de diners poc significativa".

De la mateixa manera, la Federació considera que l'acord "oblida els clubs que disputen competicions no professionals que, en el moment del seu ascens a la competició professional, veuran que els seus ingressos es troben reduïts per la retribució de CVC, sense que hagen obtingut cap benefici per l'aportació d'aquesta entitat".

L'organisme també adverteix que "no consentirà que es reduïsca durant cinquanta anys l'aportació al futbol modest que prové dels drets audiovisuals" i que, si la Lliga Nacional de Futbol Professional (LNFP) es bota els controls establits de comercialització de drets audiovisuals, "exercirà les accions legals que calga per a defendre'n els drets i els del futbol no professional".

Aquest dijous se celebrarà l'assemblea de LaLiga en què tots els clubs podran manifestar-se sobre aquest acord entre LaLiga i el fons CVC.

També et pot interessar

stats