El dia que va canviar el Vila-real CF: 25 anys de l'arribada de Fernando Roig

El 15 de maig del 1997 l'empresari valencià va arribar a la presidència del club, en adquirir el 92% de les accions per 73 milions de pessetes

El president del Vila-real, Fernando Roig
El president del Vila-real, Fernando Roig

Aquest diumenge es compleixen 25 anys del dia que va canviar la història del Vila-real CF. El 15 de maig del 1997 Fernando Roig va arribar a la presidència del club, després de comprar el 92% de les accions per 73 milions de pessetes (432.000 euros) a qui fins aleshores era el màxim accionista, Pascual Font de Mora. Ara mateix el capital social del Vila-real ascendeix a vora setanta milions d'euros.

En aquell moment, el Vila-real estava en Segona Divisió i la seua trajectòria passava per categories no professionals, amb setze anys en Regional, vint-i-tres en Tercera, quatre en Segona B i set en Segona Divisió. En els 25 anys de Roig com a president, el club groguet acumula vint-i-dos temporades en Primera.

Roig es va posar l'objectiu de pujar a Primera Divisió en tres anys, però va aconseguir l'ascens en la primera temporada (97-98), amb l'inoblidable gol d'Alberto Saavedra a Santiago de Compostel·la en la promoció. Tot i el descens l'any següent, l'equip va tornar a la màxima categoria del futbol estatal immediatament, la temporada 1999-2000. Després es van assolir fites com la primera classificació europea, les semifinals de la Champions i el subcampionat de Lliga. Però també van arribar moments difícils amb l'inesperat tercer descens a Segona. Com en els dos altres precedents, el club groguet va aconseguir l'ascens la temporada immediatament posterior.

La cirereta al pastís la van posar l'any passat amb la consecució del primer títol de la història del club, l'Europa League, en la primera final que disputava. L'equip que entrena Unai Emery va véncer el totpoderós Manchester United en la tanda de penals.

Però la gestió de Roig al capdavant del club també ha deixat la remodelació de l'antic estadi El Madrigal, que quan ell va arribar tenia capacitat per a 7.000 espectadors i que, després de l'última reforma anunciada recentment, es convertirà en un camp de cinc estreles, amb un aforament de 25.000 persones. A més, durant la presidència de Roig s'han construït dues ciutats esportives.

L'arribada de Roig no només ha fet créixer un club que fins aleshores només havia aconseguit navegar per les aigües de Segona Divisió, sinó que ha situat la ciutat de Vila-real en el mapa gràcies al respecte que s'ha guanyat l'equip arreu de tot el món.

També et pot interessar

stats