Denuncien Ancelotti per l'acusació de racisme a Mestalla

L'Associació del Xicotet Accionista del València ha presentat una denúncia davant la Fiscalia per un “il·lícit penal d'injúries i calúmnies”

Ancelotti parla amb l'àrbitre en el partit contra el València al Mestalla
Ancelotti parla amb l'àrbitre en el partit contra el València al Mestalla / Europa Press

L'Associació del Xicotet Accionista del València ha presentat davant la Fiscalia una denúncia per un “il·lícit penal d'injúries i calúmnies” contra el tècnic del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, per les seues declaracions en la roda de premsa posterior al València - Reial Madrid. L'italià va assegurar que “tot l'estadi” de Mestalla va proferir insults racistes contra Vinícius Jr. en el partit, encara que va matisar les paraules posteriorment.

Els denunciants asseguren que Ancelotti “va tractar de racista tot un estadi amb 46.002 espectadors”. A més, asseguren que “va transmetre unes acusacions falses, possiblement de manera intencionada i a conseqüència d'elles el València CF ha vist perjudicada la seua imatge, així com la dels seus aficionats i accionistes”.

A més, l'escrit denuncia que “el poder de difusió que tenen aquestes paraules també han perjudicat la imatge de la Comunitat Valenciana, en associar-la a un racisme generalitzat”.

L'associació demana a la Fiscalia que faça la “pertinent investigació” i que interpose “la pertinent denúncia en nom dels agreujats”, i fins i tot deixa oberta la possibilitat de presentar una querella per injúries contra el tècnic.

El cas Vinícius Jr. ja havia arribat als tribunals. La titular del jutjat d'instrucció número 10 de València va obrir una investigació pels insults racistes dirigits al jugador del Reial Madrid. El València CF va anunciar l'expulsió de per vida dels aficionats que insultaren el brasiler, però això no va evitar el tancament de la grada Mario Alberto Kempes durant tres partits.

També et pot interessar

stats