Joventut al poder (1-0)

Un altre gol d'un jugador del planter, Diego López, dona tres punts vitals al València en la lluita per la permanència

Diego López celebra el gol
Diego López celebra el gol / Kai Forsterling (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
21 de maig 2023 - 07:52 Actualitzat: 21 de maig 2023 - 22:12

El València ha fet un pas quasi definitiu cap a la permanència en Primera Divisió en guanyar 1-0 el Reial Madrid en un partit massa tens, marcat per les contínues provocacions de Vinicius, que ha acabat expulsat. L'equip de Rubén Baraja ha aconseguit els tres punts gràcies al gol d'un altre jugador del planter, Diego López, i a les parades de Giorgi Mamardashvili en els últims minuts.

El dia del centenari del Mestalla l'afició tampoc ha fallat: 46.002 espectadors, la millor entrada de la temporada. I el València ha respost jugant un dels millors partits en molt de temps. L'equip blanc-i-negre ha asfixiat el Reial Madrid amb una pressió alta, que ha dificultat la seua circulació de pilota. Els de Baraja han tingut diverses aproximacions a l'àrea rival, però no han pogut superar un Courtois pletòric. Això sí, el belga no ha pogut fer res per aturar el llançament d'un dels joves del planter valencianista, el que faltava per marcar. Primer ha sigut Javi Guerra, després Alberto Marí, i hui ha sigut el moment de Diego López. L'asturià ha aprofitat una assistència de Kluivert per a inaugurar el marcador abans del descans.

En la represa, el València ha eixit igual de concentrat i ha rondat el segon gol. Només Courtois ha evitat que l'avantatge local s'ampliara. Però, de sobte, el partit s'ha embolicat per les contínues protestes i els gestos d'un jugador sobreprotegit en la Lliga, Vinícius. L'àrbitre ha aturat el partit per un suposat insult racista al brasiler, que ha insinuat abandonar el camp. El partit s'ha représ i Vinícius ha acabat expulsat per una agressió a Hugo Duro. Els canvis de Carlo Ancelotti han millorat el Reial Madrid, que en els últims minuts ha assetjat la porteria de Mamardashvili buscant, almenys, l'empat. Però el georgià ha tancat la porta a Valverde, Kross i Benzema amb grans aturades per a certificar la victòria que deixa els blanc-i-negres molt prop d'aconseguir l'objectiu de la permanència.

Amb aquests tres punts, el València se situa amb 40 punts, cinc per damunt de la zona de descens, quan només en queden nou en joc. Fins i tot es podria confirmar la salvació la pròxima jornada a Palma, en el partit contra el Mallorca.

El València condemna els insults i demana respecte a l'afició

El València ha emés un comunicat a penes acabar el partit per a condemnar públicament "qualsevol tipus d'insult, atac o desqualificació en el futbol". El club també explica que reafirma la seua posició en contra de la violència física i verbal als estadis i "lamenta els fets esdevinguts" durant el partit contra el Reial Madrid. El club parla "d'un episodi aïllat", però explica que els insults a qualsevol futbolista de l'equip rival "no tenen cabuda en el futbol i no encaixen amb els valors i la identitat del València CF". A més, s'estan investigant els fets i es prendran les mesures oportunes, però es demana el màxim respecte cap a l'afició valencianista.