El Crevillent denuncia insults masclistes d'un àrbitre a les jugadores

El club assenyala que un col·legiat va increpar les futbolistes amb frases com "sou unes 'nenazas'" o "les dones no hauríeu de jugar a això".

Foto de portada: Moment de discusió entre l'àrbitre, les jugadores i l'equip tècnic. Imatge cedides per TV Crevillent.

El Crevillent CF ha denunciat a través de les xarxes socials  l'inusual comportament de l'àrbitre que xiulava el partit que disputaven contra l'Spa Alicante C, aquest diumenge, en l'estadi Enrique Miralles. Des del club s'ha emés un comunicat on es denuncia que l'àrbitre va insultar les jugadores amb frases com "sou unes 'nenazas'", "que s'acabe ja esta merda de partit", "no sabeu fer res", "tu calla que no tens ni idea de futbol", "doneu vergonya" o "les dones no hauríeu de jugar a això". 

Al club el que més el sorprén és que les frases masclistes no provenien dels aficionats, sinó de l'àrbitre que dirigia el partit. Un partit, a més, que va començar amb un minut de silenci amb motiu del primer aniversari de la mort de Francisco Martínez, el primer home que va exercir com a entrenador del primer club femení de la localitat en el 2007. De moment, l'àrbitre nega les acusacions i des de l'Spa Alacant no tenen constància dels fets.

Davant la situació el partit va finalitzar vint minuts abans del previst i van intervindre tant agents de la Guàrdia Civil com de la Policia Local de la ciutat. L'entrenador de l'equip, José Antonio Candela, considera que "és inacceptable aquest comportament, si no vol xiular un partit de xiques, que se'n vaja a xiular partits masculins, però això no es pot fer". Des del club s'informa que aquestes vexacions "i comportaments masclistes al camp cap a la dona no es poden consentir i menys encara quan provenen d'un professional contractat per a xiular partits de xiques". 

Des del club, ara no es busca l'acomiadament del col·legiat, sinó que es disculpe personalment amb les jugadores. "Animem totes les xiques que no callen davant aquest tipus de comentaris o actituds, si denunciem aquest tipus d'actes podem fer que s'actue en conseqüència i allunyar el masclisme dels camps de joc", afirmen des del club.

L'àrbitre ho nega

El col·legiat va  negar davant el comité d'àrbitres de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana les acusacions, segons han confirmat fonts federatives, que van assenyalar que l'àrbitre es va mostrar sorprés per les acusacions i va comunicar que prepararà un annex a l'acta per a explicar amb detall tot el succeït.

Serà el Comité de Competició qui escoltarà les tres parts -l'àrbitre i els dos clubs implicats- i dictaminarà si s'ha de prendre o no alguna decisió.

També et pot interessar

stats