El camp de futbol de Borriana passa a dir-se Joan Planelles

L'exfutbolista, que va ser internacional amb Espanya, va aconseguir dos ascensos a Primera amb el Castelló i dues Copes amb el Reial Madrid

Joan Planelles
Joan Planelles / Ajuntament de Borriana

L'Estadi Municipal San Fernando de Borriana passa a dir-se des d'aquest dilluns Camp de Futbol Municipal Joan Baptista Planelles Marco. L'Ajuntament de la capital de la Plana Baixa rendeix així homenatge a un dels seus veïns més il·lustres, que va acabar la carrera en el club de la ciutat.

Planelles va començar a jugar a futbol en equips dels seu poble natal, fins a arribar al juvenil del Borriana. Amb setze anys el va contractar el Reial Madrid, equip amb què va debutar en Primera l'any 1969 i va guanyar dues Copes. La falta d'oportunitats va propiciar la cessió al Castelló, on va ser internacional amb Espanya i subcampió de Copa al 1973, just abans d'anar-se'n al València. Després va jugar al Saragossa i va tornar al Castelló, amb qui va aconseguir el segon ascens a Primera.

Planelles va ser el protagonista del programa Línia de fons de dijous passat, on va coincidir amb un excompany al Castelló, Robert Fernández, i amb Paco Lloret, Cayetano Ros i Manuel Carceller.

Àudio
Conversa amb Juan Planelles

L'Ajuntament de Borriana va aprovar el 2019 el canvi de denominació del recinte esportiu, però la pandèmia de covid ha evitat que el protocol·lari acte oficial no es duga a terme fins a aquest dilluns.

Un altre recinte esportiu de la capital de la Plana Baixa, el de Llombai, passa també a portar el nom d'un altre futbolista borrianenc, Juan Manuel Canós. Aquest jugador va passar pel València juvenil, el Saguntí, el Borriana i l'Elx, i també va ser internacional quan defensava la camiseta franjaverda.

Juan Planelles, tercer per la dreta en la fila superior, amb el Castelló
Juan Planelles, tercer per la dreta en la fila superior, amb el Castelló / À Punt Esports

També et pot interessar

stats