21 jugadores continuaran en la selecció, després de pactar millores amb el CSD en una reunió de set hores

Dues de les convocades han renunciat a competir en la Lliga de Nacions per "falta d'ànim i malestar personal"

Declaracions del president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, després de la reunió amb les futbolistes de la selecció espanyola de futbol

21 de les 23 jugadores de la selecció espanyola de futbol convocades per la seleccionadora, Montse Tomé, continuaran en la concentració de la campiona del món i viatjaran a Göteborg per a disputar la Lliga de Nacions. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, ha anunciat l'acord a les 4.51 de la matinada després de set hores de reunió en l'hotel d'Oliva on s'allotja el combinat nacional. Francos ha assegurat que la Reial Federació de Futbol ha assumit el compromís d'assumir, "de manera immediata", alguns dels canvis profunds a què la majoria de les jugadores havia condicionat la seua participació.

"S'ha parlat d'una sèrie d'acords que seran redactats per la Federació Espanyola de Futbol i el CSD demà, a més de concretar-se la constitució d'una comissió mixta dels acords que s'han aconseguit", ha manifestat Francos en la matinada. El president del CSD ha dit que la continuïtat en el càrrec Montse Tomé "no ha estat en el debat", encara que no ha donat detalls sobre els acords. Rafael de l'Amo, responsable de la selecció espanyola ha confirmat que les convocades entrenaran ja aquest dimecres.

No estaran totes. Dues, de les quals a primera del matí no havia transcendit la identitat, han demanat abandonar la concentració per "falta d'ànim i malestar personal". Francos ha demanat respecte per a la seua decisió i ha confirmat que no seran castigades. Tant el CSD com la RFEF havien assegurat que, en les circumstàncies actuals, evitarien aplicar el règim sancionador que contempla la llei de l'esport en cas de no presentar-se a la convocatòria de la selecció.

El CSD apaga l'incendi de la nova convocatòria

En els dies anteriors 39 jugadores seleccionables, incloses les campiones del món, havien comunicat la renúncia a participar-hi, mentre no es resolgueren les seues reivindicacions, com la reestructuració de l'organigrama i la cúpula de la RFEF.

Malgrat la promesa de no ser sancionades i l'advertència de les jugadores, en un comunicat, que la convocatòria no s'havia fet en els procediments i terminis legals, les convocades van decidir presentar-se. Ho feren, però a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid) com sol ser habitual i no en la concentració.

La reunió congela temporalment la crisi oberta en el combinat nacional, que va explotar a partir del bes no consentit de l'expresident de la RFEF Luis Rubiales a Jenni Hermoso, i la reacció posterior de la federació. Aquest dilluns bona part de les jugadores havia insistit que, malgrat la convocatòria, no havia canviat la decisió de renunciar-hi, la qual havien manifestat divendres.

Entre les convocades no està la presumpta víctima de l'agressió de Rubiales, la campiona del món Jenni Hermoso, a qui Tomé no va convocar, sota l'argument que volia "protegir-la", una explicació què Hermoso va criticar en un altre comunicat.

També et pot interessar

stats