2021, l'any del futbol femení espanyol

Alèxia Putellas ha guanyat el primer Baló d'Or, el Barça ha conquistat la primera Champions i la selecció es troba en el millor moment

Alèxia Putellas, amb el Baló d'Or
Alèxia Putellas, amb el Baló d'Or / @SeFutbolFem

L'any 2021 ha sigut definitivament el de la consagració del futbol femení espanyol. Després que en els últims temps agafara cada vegada més protagonsime, enguany s'han produït un fets que l'han encimbellat. El Baló d'Or d'Alèxia Putellas i la primera Champions han sigut els fets més destacats, però no els únics.

Alèxia fa història amb el segon Baló d'Or espanyol

Només un futbolista espanyol havia aconseguit el Baló d'Or fins ara, el gallec Luis Suárez, que el va guanyar el 1960. Però des d'enguany aquesta llista ja la formen dos futbolistes després que la jugadora catalana del Barça Alèxia Putellas s'haja endut aquest guardó que atorga la revista France Football i que la reconeix com la millor del món. A més d'aquest premi, la jugadora catalana ha rebut el de millor jugadora de l'any de la UEFA i el Globe Soccer Award a la millor jugadora de 2021.

Entre les 20 primeres classificades del Baló d'Or 2021 hi ha dues jugadores espanyoles més a banda d'Alèxia. La basca Irene Paredes ha acabat en quinzé lloc i la portera alacantina Sandra Paños, en el dinové.

Primera Champions espanyola

Precisament Alèxia Putellas i Sandra Paños van protagonitzar un altre dels grans moments del futbol espanyol de l'any. Juntament amb les seues companyes del Barça, van aconseguir la primera Champions League femenina per a Espanya, en guanyar el Chelsea en la final.

El Barça va completar una temporada perfecta amb la consecució del triplet, sumant la Lliga i la Copa de la Reina a la Champions.

La selecció, amb peu i mig al Mundial

La selecció espanyola també ha viscut enguany un dels millors moments de la seua història. L'equip entrenat per Jorge Vilda, amb Alèxia, jugadora amb més internacionalitats, com una de les referents, ha posat peu i mig al Mundial de 2023, que es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda.

Espanya acumula ja 16 victòries seguides des que perdera per la mínima (1-0) contra la potent Estats Units el 8 de març de 2020. Des de llavors compta els partits per victòria i ha marcat 96 gols i no n'ha encaixat cap.

Tres equips valencians en Primera

Per si tot això fora poc, per primera vegada en la història, la màxima categoria del futbol estatal femení, la Primera Iberdrola, compta amb tres equips valencians. El Vila-real, que ha ascendit enguany, s'ha sumat al Llevant i al València.

L'assignatura pendent

Però tot i aquestes notícies tan positives, encara queden coses per millorar. Encara que el Consell Superior d'Esports va aprovar la professionalització del futbol femení, aquesta encara no s'ha fet efectiva.

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha denunciat que amb la competició iniciada encara no s'ha confeccionat una estructura organitzativa de direcció de la Lliga professional, segueixen sense aprovar-se els estatuts i no s'ha fixat una seu. "Considerem d'especial gravetat que no s'haja realitzat una venda centralitzada dels drets de televisió, la qual cosa redunda en una escassa o nul·la visibilitat de la competició i dels seus grans protagonistes", conclou.

També et pot interessar

stats