El València guanya la batalla a Múrcia (77-85)

L'equip taronja, que ha trencat la imbatibilitat de l'UCAM a casa aquesta temporada, s'afiança en el quart lloc

Chris Jones, en una acció del partit
Chris Jones, en una acció del partit / Marcial Guillén (Efe)

El València Basket ha aconseguit una victòria molt treballada en la visita a l'UCAM Múrcia (77-85), en un partit que ha hagut de guanyar dues vegades. L'equip taronja s'ha complicat la vida i ha hagut de certificar el triomf en la pròrroga, després de deixar escapar dotze punts d'avantatge en menys de dos minuts.

L'equip d'Àlex Mumbrú ha eixit molt concentrat al duel i, amb una gran defensa, ha obtingut el primer gran avantatge a la fi del primer quart (7-23). La renda ha arribat a ser de 23 en el segon període (12-35), però l'equip local ha reaccionat per a deixar el marcador al descans en 26-41.

Un parcial d'eixida de 12-0 ha deixat l'UCAM Múrcia a només tres punts (38-41), però l'equip local no ha aconseguit culminar la remuntada i el València Basket s'ha refet per a tancar el tercer quart amb set d'avantatge (46-53). En l'inici de l'últim quart s'ha mantingut el guió i l'equip taronja ha administrat una renda al voltant de deu punts que semblava definitiva. Dos tirs lliures de Brandon Davies, màxim anotador dels de Mumbrú, han situat el 58-70 a falta de menys de dos minuts. Però una sèrie d'errades inexplicades i l'encert murcià han enviat el partit a la pròrroga amb un parcial de 12-0.

En el temps extra, el València Basket ha començat millor, però l'UCAM ha tornat a empatar i fins i tot ha tingut pilota per a avançar-se. Però Brandon Davies, amb dos tirs lliures i un tap han certificat el triomf taronja i la primera derrota dels murcians a casa en tota la temporada.

La novena victòria en la Lliga ACB afiança el València Basket en el quart lloc de la classificació, que l'acosta un poc més a l'objectiu de ser cap de sèrie en la Copa del Rei, que es jugarà al febrer a Màlaga.