València Basket-Reyer Venècia: el somni del primer títol taronja, a només quaranta minuts

Les jugadores del València Basket celebren el pas a la final
Les jugadores taronja celebren el pas a la final / Twitter: @valenciabasket

El València Basket tractarà de refer-se de la derrota en la final de la Copa del Reina contra l'Uni Girona i guanyar així el primer títol de la història del club. En aquest cas la competició és l'Eurocup Women i el rival, el Reyer Venècia, un dels grans favorits de la competició. La televisió d'À Punt retransmetrà la final de la segona competició europea, que es disputa aquest diumenge a la ciutat hongaresa de Szekszárd.

En la tercera campanya en l'elit, l'equip taronja jugarà la segona final de la història del club i la primera europea, només un mes després de la primera. Però no serà gens fàcil, ja que enfront estarà un dels grans favorits a endur-se el trofeu que encara no ha perdut cap partit, tot i que divendres va patir per a eliminar l'equip local, el KSC Szekszárd. En la lliga italiana, el Venècia és actualment líder per davant d'equips d'Eurolliga com el Famila Wuber Schio.

L'ala-pivot nord-americana Natasha Howard, la seua compatriota, la base Yvonne Anderson, i la pivot lituana Gintare Petronyte són la columna vertebral de l'equip italià i es convertiran en les principals preocupacions defensives de l'equip valencià.

L'equip taronja manté el dubte de Laura Gil, que ja no va participar en el partit de semifinals que van guanyar contra el Carolo, per unes molèsties al bíceps femoral de la cama dreta. La participació de la pivot Marie Gülich també és una incògnita per un fort colp a la cara en l'últim minut del partit de semifinals, però tot apunta al fet que hi podrà jugar.

El València Basket s'ha convertit en el segon equip espanyol que arriba a la final de l'Eurocup Women, després que l'Illes Canàries acabara segon l'any del debut de la competició (2002-03).

El partit es podrà veure per la televisió d'À Punt a partir de les 19:25 h, amb la narració de Josep Carbonell i els comentaris de Nacho Rodilla des d'Hongria. També es podrà seguir per la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, amb la narració de Samuel Borja i els comentaris d'Ana Belén Álvaro.

També et pot interessar

stats