Primera final europea per al València Basket després de guanyar el Carolo (68-80)

L'equip taronja es jugarà el títol de l'Eurocup Women diumenge a les 19:30 h contra el Venècia en un partit que es podrà seguir per la televisió d'À Punt

Queralt Casas celebra una cistella
Queralt Casas celebra una cistella / Eurocup Women
Mónica Arnau
09 d'abril 2021 - 21:45

El València Basket jugarà la primera final europea de la seua història en véncer el Flammes Carolo francés en la semifinal de l’Eurocup Women (68-80). El partit, que s'ha retransmés per la televisió d’À Punt Mèdia, ha suposat també el primer desplaçament de l’any a l’estranger de l’equip entrenat per Rubén Burgos, perquè aquesta Final Four es juga a la ciutat hongaresa de Szekszard.

Amb la baixa de Laura Gil, que finalment no s’ha pogut vestir de curt, el València Basket ha començat el partit dominant tots els vessants del joc. Amb Raquel Carrera i Celeste Trahan-Davis dominant el joc interior, el conjunt taronja ha aconseguit el primer avantatge important (min. 5, 2-16). Les franceses no han sabut atacar l’ajustat marcatge valencià i el primer quart ha conclòs amb un clar 8 a 27.

El recital del València Basket ha continuat en el segon quart. Les taronja no han afluixat en defensa i en atac han jugat a plaer, amb rapidesa i agressivitat. La diferència no ha fet sinó ampliar-se (min. 15,14-41). A la mitja part el marcador reflectia la superioritat de les valencianes (24-48).

Raquel Carrera, la millor del partit

En la segona part s’ha vist un altre partit. El València Basket no ha pogut mantindre ni el ritme ni la concentració i el Carolo se n’ha aprofitat. Amb l’energia de Turner, els punts de Pouye i Miyem, i el domini a la zona d’Akathor, les franceses han retallat la diferència fins a 9 punts (min. 25, 42-51).

En l’últim quart Carrera i Trahan-Davis han mantingut el València Basket en el partit, tot i que les franceses no han deixat d’intentar capgirar el marcador. Victòria per al conjunt entrenat per Rubén Burgos per 68 a 80. Amb aquest resultat, el València Basket jugarà diumenge a les set i mitja la final de l’Eurocup Women contra el Reyer Venècia, que ha guanyat la semifinal contra el Szekszard, l’equip amfitrió, per 63-58. Aquesta final també es retransmetrà per la televisió d’À Punt Mèdia diumenge a les 19:30 h.