El València Basket pren el lideratge (77-62)

Les de Rubén Burgos han superat el Girona a la Fonteta gràcies a un primer quart

Cristina Ouviña, amb XX punts, ha sigut la màxima anotadora taronja
Cristina Ouviña, amb 17 punts, ha sigut la màxima anotadora taronja / València Basket

El València Basket ha remeiat l'eliminació copera de l'equip masculí amb un triomf de prestigi del femení, que a més es converteix en el nou líder de la Lliga Femenina Endesa.

El rival era el Girona, que abans del partit ocupava la primera posició, amb un balanç de 17 victòries i tres derrotes, i arribava amb una ratxa de deu triomfs seguits.

L'equip de Rubén Burgos, que havia sumat tretze victòries seguides, ha vist truncada la ratxa en perdre contra el Saragossa i ocupava la segona posició, amb un resultat de de 16-4.

Raquel Carrera s'ha recuperat a temps de l'esquinç de turmell i ha format part del quintet titular. Més mala sort ha tingut el nou fitxatge del València Basket, Cierra Burdick, que ha debutat en el tram final del primer quart i s'ha retirat amb molèsties, també al turmell.

Un primer quart que ha sigut totalment taronja: 28-13, gràcies a l'encert en el tir (57% en el triple i quatre de quatre en el tir lliure) i també per la defensa, que només ha permés huit rebots del Girona, per catorze de les locals.

El segon i el tercer períodes han sigut més igualats. L'equip valencià ha arribat al descans amb un punt més d'avantatge (41-25). Després d'una represa dubitativa, amb un parcial de 0-8, les de Rubén Burgos han pogut mantindre la diferència en el marcador (60-45).

En l'últim quart, el València Basket ha fet passar els minuts per a emportar-se una victòria que val per tres: victòria contra un rival directe, al qual guanya per basket-average i li lleva el lideratge. La mala notícia del duel ha sigut la lesió de la jugadora visitant Irati Etxarri, que s'ha retirat en llitera després de girar-se el genoll.