El València Basket diu adeu a la Copa en un final agònic (86-85)

L'equip taronja cau amb molta polèmica en quarts de final contra el Reial Madrid

El València Basket diu adéu a la Copa en un final agònic contra el Reial Madrid
El València Basket diu adeu a la Copa, en un final agònic contra el Reial Madrid / Enric Fontcuberta
Isabel Adam
16 de febrer 2023 - 21:09

El València Basket ha dit adeu a la Copa del Rei en quarts de final, després d'un final agònic i amb molta polèmica contra el Reial Madrid, que han perdut per només un punt, 86-85.

Els dos equips han anat a per totes des del principi del duel, protagonitzat un inici de quart molt ajustat i amb poca anotació, amb falta d'encert en els llançaments, encara que amb els blancs per davant. En l'equip taronja, un Chris Jones providencial ha acurtat la distància dels valencians fins a posar-los a només un punt dels líders de la Lliga. Ara bé, la reacció de Musa, Tavares i Deck no s'ha fet esperar per a tornar a separar el Reial Madrid, set punts per damunt a dos minuts i mig per al final del temps inicial. Els de Txus Mateo han dominat el ritme i al rebot, i han ampliat la distància respecte als de Mumbrú. El primer quart ha acabat amb 21-13.

A l'inici del segon temps, els madrilenys han seguit escapant-se en el marcador, aprofitant les mancances en defensa dels valencians, que han acusat el nerviosisme en aquests instants de partit. Jasiel Rivero es posava l'equip a l'esquena per a acostar els taronja a l'equip blanc, que ha vist com el rival millorava en defensa i al rebot. La falta d'encert en els tirs de tres estava pesant tant al València Basket com al Reial Madrid, però finalment els de Txus Mateo han tornat a posar-se més de deu punts per damunt dels taronja, a sols un minut per a arribar al descans. Finalment els de Mumbrú s'han recuperaven en el marcador i un triple del taronja Prepelic sobre la botzina ha posat l'electrònic en 41-34 en el camí al vestidor.

El València Basket cau de la Copa en un final agònic contra el Reial Madrid
El València Basket cau de la Copa en un final agònic contra el Reial Madrid / Enric Fontcuberta

A l'inici de la represa, els valencians han pogut retallar la distància respecte al rival i posar-se a només cinc punts. Els madrilenys han tornat a ampliar l'avantatge, però els taronja no ho han deixat d'intentar, amb el triple de Pradilla i la cistella de Chris Jones, dues accions que han tingut la ràpida resposta de Musa i Yabusele per a tornar a dominar en el marcador. Ara bé, el València Basket ha tornat a sorprendre el rival, jugant amb intensitat i amb millor treball al rebot. El triple de Harper i la penetració i cistella de Prepelic han posat els valencians a només dos punts del Reial Madrid a un minut del final del penúltim temps. Aquest tercer quart ha conclòs amb 63-58 en el marcador.

L'inici de l'últim quart del partit ha estat marcat per la polèmica amb l'arbitratge, però els valencians no han abaixat els braços, amb Harper, Chris Jones i Dulbjevic providencials des del tir exterior, que han posat els taronja a dos punts del Reial Madrid. La intensitat defensiva ha apujat en els dos equips i els taronja han empatat tres minuts abans del final amb una cistella de Jones. Els valencians s'han posat per primera vegada per davant en el duel, amb els dos tirs lliures de Harper. Però els madrilenys responien, tornaven a posar la maquinària a ple rendiment per a no deixar confiar-se als taronja. Amb sols un punt de diferència entre els dos equips a mig minut per al final, l'última acció del València Basket no ha fructificat. Un últim llançament de Jones no ha entrat i la palmada de Claver, que podria haver donat la victòria, ha arribat fora de temps.