El València Basket guanya la Supercopa amb autoritat (81-63)

L'equip taronja ha aconseguit el segon títol de la història, el primer estatal, després d'apalissar en la final el Perfumerías Avenida

Anna Gómez alça el trofeu de campiones
Anna Gómez alça el trofeu de campiones / A. Nevado (FEB)

El València Basket continua fent història. L'equip taronja ha aconseguit a Tenerife el segon títol de la història del club i el primer en àmbit estatal, la Supercopa d'Espanya. En la final, les jugadores de Rubén Burgos han passat per damunt del Perfumerías Avenida (81-63) i han consumat la revenja després que les de Salamanca els guanyaren la Lliga.

L'inici de partit ha sigut trepidant, amb els atacs imposant-se a les defenses i amb un intercanvi de cistelles constant. El València Basket ha portat quasi sempre la iniciativa, però el Perfumerías Avenida se n'ha anat per davant a la fi del primer quart (22-24). El major encert des del triple ha donat a les jugadores de Rubén Burgos els primers avantatges considerables en el segon període (32-26). I amb un parcial de 8-0, s'ha aconseguit la màxima renda (42-30) poc abans del descans, al qual s'ha arribat amb 44-33.

L'equip taronja ha mantingut la intensitat en la represa i amb un nou parcial de 10-0 d'eixida ha deixat pràcticament sentenciada la final (54-33). Les de Salmanca han tractat de reduir distàncies sense massa èxit i se n'han anat 17 avall al final del tercer quart (65-48). L'últim període ha tingut poca història i li ha servit a Rubén Burgos per a donar descans a jugadores com Cristina Ouviña, que ha capturat 12 rebots, i Queralt Casas, molt encertada de cara a l'anella.

Aquesta és la primera Supercopa valenciana des de 2009, quan el Ros Casares va alçar l'últim títol. La victòria encara té més mèrit si tenim en compte que el Perfumerías Avenida ha sigut el campió en nou de les últimes onze edicions.