S'esvaeix el somni del primer títol taronja de Lliga (76-61)

Les jugadores del València Basket han caigut derrotades contra el Perfumerías Avenida en el tercer duel de la sèrie, per 76-61.

València Basket perd el títol de lliga davant el Perfumerías Avenida
El València Basket perd el títol de Lliga contra el Perfumerías Avenida

El València Basket ha vist com se li ha escapat el seu primer títol de Lliga, en perdre per 76-61 contra el Perfumerías Avenida en el tercer duel de la final. Les de Rubén Burgos, això sí, certifiquen una temporada històrica, on han arribat a tres finals i han aconseguit alçar el primer títol de la seua història, el de campiones de l'Eurocup Women.

Al pavelló Würzburg de Salamanca, les valencianes havien inaugurat el marcador, i s'han posat per davant de les Roberto Íñiguez signant un primer parcial de 2-9. Les salmantines han reaccionat a partir de la meitat d'aquest quart, i han retallat progressivament la distància amb les rivals. Amb un ritme trepidant i festival de triples als dos costats de la pista, tancava el quart amb resultat de 20-23.

El segon quart ha començat amb encert per a les de Salamanca, tres triples consecutius del Perfumerías Avenida que les han situades per davant en el marcador i ha obligat el tècnic taronja, Rubén Burgos, a fer canvis a nivell defensiu. Les locals s'han escapat del partit situant-se nou punts per damunt a la meitat d'aquest temps. Els dos equips no perdonaven, però, cap cistella i el final del quart ha sigut d'escassa anotació. S'ha arribat al descans amb marcador de 42-37, gràcies a un últim llançament de Trahan Davis, que ha retallat la distància per a les valencianes.

A la represa, la defensa del València Basket i l'encert en el llançament han parat momentàniament l'avanç de les locals i les ha situades de nou en el partit, on s'han posat a dos punts de les rivals. Ara bé, dues accions consecutives del Perfumerías Avenida, amb una destacada Samuelson, les han tornades a distanciar en el marcador i les salmantines han aconseguit el seu màxim avantatge fins a aquest moment, de 10 punts a tres minuts del final d'aquest tercer quart. Les pèrdues de baló han llastat les valencianes, obligades a modificar el seu joc en aquest moment del duel. Aquest temps ha conclòs amb resultat de 57-50.

L'inici dels últims deu minuts no ha sigut millor per a les de Rubén Burgos, amb errades defensives i de concentració que les mantenien fora del partit i que permetien a les de Roberto Íñíguez incrementar la renda fins als 12 punts a cinc minuts per al final, la màxima de tot el partit. El Perfumerías Avenida, assentat a la seua pista i la poca fluïdesa en atac de les valencianes han certificat la victòria de les locals, que han aconseguit la setena lliga per 76-61 en el marcador del tercer duel de la sèrie.