El València Basket cau en la pròrroga al Wizink (96-86)

Tercera derrota consecutiva dels taronja en l'Eurolliga en un gran partit en què ha posat moltes dificultats el líder, el Reial Madrid

Puerto i Pradilla lluiten per una pilota amb el 'Chacho' Rodríguez
Puerto i Pradilla lluiten per una pilota amb el Chacho Rodríguez / Juanjo Martín (Agència Efe)

El València Basket li ho ha posat difícil al Reial Madrid al WiZink Center. Els taronja han forçat una pròrroga amb un triple de Jared Harper en un partit en què han anat davant en el marcador molts minuts, ja que han arribat a estar fins a dotze punts per davant d'un Reial Madrid que ha estat més encertat en la pròrroga i, sobretot, des de la línia de tirs lliures. El 96-86 final no mostra la igualtat de l'enfrontament.

El València Basket ha començat bé al partit, anava concentrat en defensa i sòlid en l'atac. Brandon Davis, amb dos triples, ha liderat l'equip en el primer quart. En el segon, Chris Jones s'ha encarregat de mantindre l'avantatge. Molt controlat estava Eddy Tavares; això sí, ha sigut màxim anotador fins al descans amb deu punts. Els taronja han mantingut distàncies còmodes en el marcador, la major en l'inici del segon quart (+12, 16-28) després d'una cistella de Jovic.

Durant el segon quart, el Reial Madrid ha estat més encertat, al contrari que els d'Àlex Mumbrú, el que han reduït la diferència a només tres punts (35-38). Una última cistella de Jaime Pradilla ha servit per deixar la diferència al descans en +5 (35-40).

Endarreriment del tercer quart

Un problema en el marcador d'una de les cistelles ha fet que l'inici del tercer quart s'ajornara. La parada ha afectat més el València Basket, que ha perdut els cinc punts d'avantatge i ha vist com el Reial Madrid es posava per davant en el marcador (43-46, minut 26). Al València l'han mantingut Justin Anderson i Jovic. Una última cistella de Josep Puerto permetia reduir l'avantatge local a només quatre punts al final del període (57-54).

Puerto, clau en la reacció

Els taronja s'han fet forts en defensa, i en l'atac, Jovic i, sobretot, Josep Puerto, amb un triple i una esmaixada en una contra, li han tornat l'avantatge a València (61-65, m.34). Els blancs han vist perillar la condició d'invicte del Reial Madrid en l'Eurolliga al WiZink Center.

En l'últim quart hi havia màxima igualtat, amb avantatges per a uns i altres. Un triple de Campazzo semblava posar el partit de costera amunt per als de Mumbrú. Llull ha forçat una falta, Chris Jones ha fet els dos tirs lliures i ha forçat la falta de Mario Hezonja, que també ha fet els dos. Un triple de Jared Harper, a taula, i amb el temps complit ha forçat la pròrroga.

En el temps afegit, poca història. El Reial Madrid, que ha anat en moltes ocasions a la línia de tirs lliures, s'ha aprofitat del cansament dels de Mumbrú, molt desencertats en l'atac, i s'hi han acabat imposant per deu punts de diferència, un avantatge que no reflecteix la igualtat de l'enfrontament.