Tercera victòria del València Basket en Eurolliga

Les taronja han vençut 76-68 el Bourges a la Fonteta, en el duel on Queralt Casas s'ha convertit en la jugadora amb més partits amb el València Basket, 144

Queralt Casas, jugadora amb més partits amb el València Basket, 144
15 de novembre 2022 - 22:45

El València Basket tanca la primera part de l'Eurolliga amb la tercera victòria en els quatre partits disputats, tots a casa. Les valencianes han vençut el Bourges francés a la Fonteta, per 76-68, en un duel que ha estat molt disputat durant tota la primera part. Ha sigut el treball de les taronja entre el final del tercer quart i l'inici de l'últim temps el que ha permés desactivar el Bourges, que havia dominat amb una defensa agressiva. Alba Torrens i Lauren Cox han sigut les màximes anotadores de les de Rubén Burgos, amb 14 i 13 punts, respectivament.

Lauren Cox i Alba Torrens, màximes anotadores taronja contra el Bourges

En el primer quart de partit, les franceses han marcat el ritme. La facilitat anotadora d'Yvonne Anderson ha donat la iniciativa a les rivals de les locals, però ha sigut la pressió de la base taronja Cristina Ouviña la que ha facilitat que es capgirara la dinàmica i que la diferència no fora major, per tancar aquest temps inicial amb 16-19 al marcador. En l’inici del segon temps, les valencianes han aconseguit empatar el duel amb els triples d'Ouviña i Cox, però les franceses no es resistien i han aconseguit el seu màxim avantatge, de 7 punts, a dos minuts per al descans. Els dos equips se n'han anat al vestidor amb un marcador de 37-39

Xoc entre el València Basket i el Bourges a la Fonteta, corresponent a la jornada 4 de l'Eurolliga

A la represa, les franceses han aconseguit parar l'atac local i l'eficàcia de Kayla Alexander ha permés engreixar el seu coixí. Ara bé, les valencianes no s'han rendit. Han signat un parcial de 9-0 i el triple d'Alba Torrens les ha posat per davant al lluminós. Les de Rubén Burgos s'han mostrat superiors en defensa, al rebot ofensiu i els llançaments de Gülich, Salvadores i Awa Fam han posat les locals amb el seu màxim avantatge, de 8 punts. El tercer temps ha conclòs amb 63-55 al marcador.

La diferència s'ha estés a l'inici dels deu minuts finals, on la diferència s'ha situat en els 11 punts. El Bourges ha recuperat la intensitat en defensa, ha volgut apretar en el tram final, però la calma d'Ouviña i Torrens i el bon fer davall de l'anella de Carrera han fet possible la tercera victòria de les valencianes en l'inici de l'Eurolliga.