Colp d'autoritat al Carlos Belmonte

El Llevant ha guanyat 1-3 l'Albacete i deixa encarrilat el pas a la final per l'ascens a Primera

Els jugadors del Llevant celebren un dels gols
Els jugadors del Llevant celebren un dels gols / La Liga
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
02 de juny 2023 - 21:25 Actualitzat: 03 de juny 2023 - 23:02

El Llevant ha fet un pas de gegant cap a la final del play-off d'ascens a Primera Divisió en véncer l'Albacete per 1-3 al Carlos Belmonte en l'anada de la semifinal. Un doblet de De Frutos i un gol de Brugui han capgirat el gol inicial de Djetei i han aplanat el camí granota cap a la màxima categoria del futbol estatal.

L'Albacete ha començat millor el duel i Djetei ha fet justícia amb l'1-0 després d'una rematada de cap. Els manxecs han continuat dominant, però no han sabut traure profit de la seua superioritat i el Llevant ha capgirat el marcador en menys de cinc minuts. De Frutos, primer, i Brugui, després, han marcat els gols amb incertesa, ja que els dos han hagut se ser validats pel VAR. Aquests dos gols han deixat grogui l'equip local, que ha perdut la iniciativa en el joc.

L'avantatge en el marcador li ha caigut molt bé a l'equip de Javi Calleja, que s'ha trobat molt còmode, i fins i tot ha aconseguit ampliar la renda amb l'1-3, obra novament de De Frutos. L'Albacete ha tractat de reduir distàncies amb més cor que cap, però el marcador no s'ha mogut i el Llevant ha tret petroli del Carlos Belmonte.

L'equip granota passarà a la final inclús amb una derrota per un gol en el partit de dimecres al Ciutat de València. Fins i tot perdent per dos gols, els llevatinistes podrien passar a la final del play-off per l'ascens a Primera Divisió. En aquest cas, s'hauria de disputar una pròrroga de 30 minuts, però si es mantinguera el resultat, els de Calleja accedirien a la fase següent perquè tenen una millor classificació en la Lliga.