Les xarxes, un altaveu reivindicatiu del feminisme

'Influencers' com Tres voltes rebel, Moderna de Pueblo o Roy Galán mostren a les xarxes les desigualtats que viuen les dones diàriament.

Il·lustració d'Instagram de @tres.voltes.rebel.
Il·lustració d'Instagram de @tres.voltes.rebel.

“Els cossos de les dones són per a les dones, i de ningú més”, “No vull ser valenta, vull ser lliure” o “Sororitat com a arma: la del costat és companya, no competència”. Aquestes proclames són una xicoteta representació de la multitud de frases que es poden llegir diàriament a les xarxes socials. Amb el creixement d’usuaris que s'ha produït a Twitter, Facebook i especialment Instagram, ha augmentat també el nombre d’usuaris i usuàries que utilitzen aquests mitjans per fer públiques les seues reivindicacions.

Però, entre totes les persones que hi tenen rellevància, també hi ha lloc per a influenciadors i influenciadores que utilitzen únicament les xarxes per llançar un missatge feminista, sense filtres ni tabús, i crític amb la situació social, política i econòmica en l’actualitat.

En aquest article hem seleccionat, amb motiu del 8 de març, 8 de les usuàries que més destaquen a les xarxes pels seus missatges reivindicant el paper de la dona en la societat.

Tres voltes rebel

La primera 'influencer' és valenciana i destaca per les seues il·lustracions, acompanyades de missatges “curts però contundents”.

Barbijaputa

Barbijaputa, colaboradora en diferents mitjans, és una de les veus més crítiques amb l’actualitat política a les xarxes.

Moderna de pueblo

La il·lustradora Raquel Córcoles, més coneguda com Moderna de Pueblo, publica vinyetes amb senzilles històries que viuen les dones dia a dia. Sovint caracteritza les dones com princeses de Disney.

Srta bebi

La influenciadora trenca amb el format d’Instagram ja que publica imatges amb micropoemes, que sorprenen per la seua intensitat.

Zorrasybrujas

A les xarxes combinen textos reivindicatius amb imatges que il·lustren situacions quotidianes que experimenten les dones.

Eres una caca

Lula Gómez, via instagram, publica vídeos amb unes “caques” que utilitzen un to d’alló més satíric i reivindicatiu.

Feminista ilustrada

Maria Murnau, a través de les xarxes, il·lustra dades curioses sobre les desigualtats que viuen les dones.

Roy Galán

Finalment, entre totes les persones influents a la xarxa, destaca també Roy Galán, característic per trencar amb les normes d’instagram amb textos que més bé correspondrien a un llibre de poesia.

També et pot interessar

stats