El tortuós aprenentatge dels pronoms febles que arranca somriures en les xarxes

La Cabra Fotuda fa broma en un vídeo sobre la dificultat per a dominar els pronoms i acumula milers de visualitzacions en les plataformes socials

El perfil de la Cabra Fotuda fa humor amb exemples de pronoms febles / À Punt NTC

El que va començar com una tortura lingüística per a preparar-se el Superior de valencià, ha acabat com un vídeo viral on es mostra, amb humor, com de difícil pot ser l’ús correcte dels pronoms febles, tot i ser valencianoparlant. Es tracta d’una de les últimes entregues de la Cabra Fotuda, el personatge que s’encarrega de reflexionar, amb grans dosis d’ironia, sobre l’aprenentatge de la nostra llengua i les paraules valencianes a través de les xarxes socials. 

En l’últim contingut, la Cabra Fotuda assegurava tindre “una suà” perquè no era capaç d’aprendre l’ús adequat dels pronoms febles. “Feble és dèbil i de dèbil els pronoms res, el dèbil soc jo que fa deu anys que intente aprendre’ls i no puc”, feia broma la Cabra Fotuda.

Entre aquesta resignació, al·lusions a Joan Fuster, als mites que acompanyen aquests pronoms i als jocs fonètics als quals poden donar lloc, que ja acumulen més de 37.000 reproduccions en Instagram, quasi 100.000 visualitzacions en Twitter i que s'han compartit més de 700 vegades en Tik Tok

Darrere d’aquesta simpàtica visió lingüística, hi ha un jove de 25 anys de la Vila Joiosa que des de fa un parell d’anys es va llançar a fer contingut en les xarxes, on considerava que en faltaven en valencià. Hui el segueixen milers d’usuaris. “Tenia l’obligació moral de fer-ho en valencià”, reconeixia a À Punt. 

Amb l’humor com a aliat i les situacions quotidianes com a matèria primera, la Cabra Fotuda somnia trobar en l’humor en valencià el seu mitjà de vida. Assegura que la seua formació res té a veure amb la llengua, però el seu interés per les llengües i els dialectes fan que se senta com a peix a l’aigua evidenciant, amb humor, allò que els valencians expressen amb les seues paraules. 

També et pot interessar

stats