Botifarra ens repta amb l'embarbussament valencià més enredrat

Aquest dijous, quan es compleixen 100 programes del 'Trau la llengua', no podia faltar una figura com Pep Gimeno, 'Botifarra'

Botifarra protagonitzava una secció sobre embarbussaments en 'Trau la llengua'
07 d'octubre 2021 - 12:51

Ja van 100 programes del Trau la llengua. Primer amb Eugeni Alemany al capdavant i després amb Pepa Cases i Xavi Castillo, però qui no ha faltat mai a la cita lingüística ha sigut Pep Gimeno, Botifarra, qui s'ha convertit en la figura que més vegades ha eixit al programa.

El patrimoni lingüístic que representa, ha fet de Pep tota una icona del valencià. Tant és així que fins i tot ha construït una casa, la casa Cuesa, on recull tots els testimonis, cançons i dites de la saviesa popular. Ell mateix és tota una entitat i pot ser l'únic valencià que pot pronunciar l'embarbussament més complicat de la nostra llengua:

"Esta botella de vi, vi té, tap té, té tap i tapó, tap i tapó té".

Pot ser no és el més llarg de tots, però sí el més enredrat. Si vols descobrir-ne de nous, et recordem que en anteriors temporades del Trau la llengua, Botifarra conduïa una secció on reptava l'audiència a pronunciar embarbussaments diversos. Ho recordem en el vídeo adjunt.

El primer 'Trau la llengua'

Com ja sabem, Trau la llengua és un programa que va començar a emetre's en Canal 9, en concret el 5 de maig de 2011. Al capdavant, l'humorista i presentador Eugeni Alemany, qui va reprendre l'emissió d'aquest mateix programa en À Punt. Recordem com va ser el primer esquetx d'aquest programa, que ja s'ha convertit en una icona de la televisió pública valenciana.

També pots viure el primer programa d'Eugeni Alemany en À Punt el 10 de juny de 2018, el mateix dia que començaven les emissions, o bé, el primer programa que van presentar Pepa Cases i Xavi Castillo, el 6 de maig de 2019.

També et pot interessar