Ofereixen casa a dones angleses a través de Twitter davant l’escalada de violència masclista quan hi ha futbol

Un estudi de la Universitat de Lancaster assenyala que els casos d'abús es disparen fins al 38% quan Anglaterra perd

Imatge d'una campanya de xarxes del Centre Nacional per la Violència Domèstica de Regne Unit
Imatge d'una campanya de xarxes del Centre Nacional per la Violència Domèstica del Regne Unit / NCDV
12 de juliol 2021 - 12:26

Hi havia grans expectatives a Anglaterra amb la final de l’Eurocopa, que podria haver donat a la selecció anglesa el seu primer trofeu des de 1966. La derrota contra Itàlia, a més de deixar milers de fans decebuts, podria haver tingut altres víctimes inesperades: les dones maltractades tenen més possibilitats de patir abusos després d’una derrota en un partit de futbol. Aquesta és la conclusió d’un estudi de 2013 de la Universitat de Lancaster que el Centre Nacional per la Violència Domèstica del Regne Unit (NCDV en anglés) ha rescatat enguany en una campanya publicitària a xarxes.

En concret, l’estudi de la Universitat de Lancaster assenyalava que els casos de violència masclista augmentaven un 26% quan Anglaterra jugava, i la xifra es disparava fins al 38% si Anglaterra perdia. Les xifres es basaven en les denúncies que va rebre la policia de Lancaster durant els mundials de futbol de 2002, 2006 i 2010. Aquesta problemàtica també va estar present en Westminster la setmana passada, quan el parlamentari tory David Wolfson va afirmar que els grans partits de futbol són per a les víctimes de violència masclista “una amenaça acompanyada d’alcohol i violència”.

Quan anit Anglaterra va caure finalment en la tanda de penals, es viralitzava un fil de Twitter on desenes de persones oferien una habitació per a passar la nit a dones que no se sentiren segures a casa. El fil acumula més de 10.000 retuits i 20.000 m’agrada, i en els comentaris s’oferia casa a diferents punts d’Anglaterra com ara Londres, Bristol, Cambridge o Nottingham.

També et pot interessar

stats