Estrenem la nova versió del PobleCV, ara amb els escuts dels pobles valencians

Després de l'èxit del joc original, arriba una nova edició amb què descobrirem moltes curiositats sobre els nostres municipis

El joc ofereix cada dia un nou escut i un poble a endevinar
El joc ofereix cada dia un nou escut i un poble per a endevinar-lo / À Punt NTC

Torres, corones, quadribarrades, vaixells i animals. Aquests són només alguns dels elements més comuns que trobem als escuts dels pobles valencians. L'heràldica ens parla de la història i cultura dels municipis i el nou joc en línia d'À Punt vol convidar els usuaris a descobrir d'una manera divertida les dades i curiositats que s'hi amaguen.

Segurament has intentat endevinar alguna vegada les pistes diàries del PobleCV, el joc d'À Punt que ja acumula més de mig milió de visites en a penes dos anys. Ara llancem una nova versió amb un mecanisme molt paregut, però que inclou un nou element per a conéixer millor els nostres municipis. L'edició dels escuts substitueix la silueta pel distintiu heràldic de cada poble, que poden ser molt representatius de les particularitats i ens poden fer aprendre nous detalls que no sabíem.

Com s'hi juga?

El mecanisme és molt senzill. Cada dia el joc mostra la imatge de l'escut d'un municipi valencià i l'usuari ha d'endevinar de quin es tracta en un màxim de sis intents. Amb cada errada, es dona una pista amb la distància en quilòmetres i la direcció des del municipi introduït cap a l'amagat.

Potser els elements que inclou l'escut donen pistes sobre el poble o ciutat. Té algun element marí? Podria ser un municipi costaner? Hi apareix algun edifici reconeixible com un castell, una torre o un pont? Algun animal o vegetal relacionat amb el topònim? O potser és més fàcil guiar-se per la direcció i la distància. És a dir, si introduïm un municipi que tenim localitzat, podem prendre'l com a referència per a fer el següent intent molt més lluny o més a prop, en una direcció o en una altra. Cada usuari tindrà les seues estratègies i ampliarà els seus coneixements a mesura que jugue més dies.

L'enllaç directe del joc és escuts.apuntmedia.es i també es pot instal·lar al mòbil com una app independent a través de la icona 📲 en la part superior esquerra. Reconeixes o intueixes el poble darrere de l'escut de hui?

També et pot interessar

stats