Així és PobleCV, el Worldle d'À Punt per a posar-te a prova amb els pobles valencians

Estrenem un joc en línia amb què entretindre's i conéixer millor els municipis de la nostra geografia

PobleCV, el joc dels pobles valencians
PobleCV, el joc dels pobles valencians / À Punt Mèdia

És probable que sigues una de les milers de persones que en les últimes setmanes s'han enganxat a jocs com Paraulògic, Wordle o Worldle. Doncs ara tens l'oportunitat de jugar a la versió més valenciana de totes: PobleCV. Un passatemps en línia que et proposa un xicotet repte cada dia i que, a més, et fa conéixer millor el nostre territori.

Després de l'èxit mundial de Wordle, el joc de les paraules, va arribar Worldle, l'adaptació per a endevinar cada dia un país diferent del món. Ara À Punt valencianitza aquest joc i llança diàriament un enigma en què s'amaga un poble valencià. El mecanisme és molt senzill. Cada dia el joc mostra una silueta que correspon al terme municipal d'un dels nostres pobles i l'usuari ha d'endevinar de quin es tracta en un màxim de sis intents. Amb cada errada, es dona una pista amb la distància en quilòmetres i la direcció des del municipi introduït cap a l'amagat.

Potser la silueta siga clau per a reconéixer la localitat. Sembla que siga un poble gran? Podria ser que una de les vores siga la costa? O potser és més fàcil guiar-se per la direcció i la distància. És a dir, si introduïm un municipi que tenim localitzat, podem prendre'l com a referència per a fer el següent intent molt més lluny o més a prop, en una direcció o en una altra. Cada usuari acabarà desenvolupant les seues estratègies i ampliant els seus coneixements a mesura que jugue més dies. Perquè, si sabem ubicar països que estan a l'altra banda del món, com no hem de poder localitzar els pobles de la nostra terra? N'eres capaç?

L'enllaç directe del joc és poble.apuntmedia.es i també es pot instal·lar als mòbils com una app independent a través de la icona 📲 en la part superior esquerra. Saps quin és el poble de hui?

També et pot interessar

stats