De Wordle a Worldle: una nova versió del joc canvia les paraules per països

Després de l'èxit mundial de Wordle, ara es viralitza aquesta adaptació per a endevinar un país diferent cada dia

Captura de pantalla de Worldle
Captura de pantalla de Worldle

Pot ser la senzillesa de Wordle la que l'ha convertit en un dels jocs en línia més exitosos dels últims temps. Haver d'endevinar una paraula cada dia és un repte a l'abast de qualsevol que estiga disposat a entretindre's durant uns pocs minuts amb el mòbil.

Primer va ser la versió en anglés d'un enginyer estatunidenc que no esperava acabar venent el projecte a The New York Times per un preu que "supera per poc les set xifres". Després va arribar la versió en altres llengües com el català. Ara, un desenvolupador francés ha convertit les paraules en siluetes per a portar el joc al camp de la geografia sota el nom Worldle.

El mecanisme d'aquesta versió és molt similar. Cal endevinar el país del dia en menys de sis intents. En cas d'errar, el joc mostra la distància en quilòmetres i la direcció des del país introduït cap al que cal identificar. Depenent del dia, aquest desafiament pot posar en evidència el que sabem sobre certes regions del món. Es tracta així d'una oportunitat per a millorar els coneixements de geografia i, fins i tot, per a descobrir nous indrets al planeta.

També et pot interessar

stats