Wordle, la nova addicció lingüística en línia

Després del boom del Paraulògic, aquest joc en línia et repta a desxifrar una paraula cada dia

Captura de pantalla d'una partida de Wordle
Captura de pantalla d'una partida de Wordle

Si també vas caure en l'addicció del Paraulògic, tens la possibilitat de continuar jugant amb les paraules amb la nova tendència en les xarxes: Wordle. Es tracta d'un joc ben simple que amaga cada dia una paraula i que repta els usuaris a descobrir-la en un màxim de sis intents.

L'ideòleg és un enginyer estatunidenc anomenat John Wardle, que va jugar amb el seu cognom per a batejar aquest entreteniment concebut originàriament en anglés, però que ja compta amb adaptacions a diferents idiomes. La versió en català també està disponible des de fa a penes uns dies.

Com es juga al Wordle?

La dinàmica és molt senzilla. Cada dia es pot accedir a l'adreça web, on apareix una graella buida amb cinc columnes on s'amaga la nova paraula. Cada línia és un intent i caldrà endevinar el mot secret abans d'arribar a l'última línia. Per a aconseguir-ho, s'ha d'escriure una paraula en la primera línia i, en introduir-la, es mostraran les coincidències amb el vocable amagat.

Si les lletres es marquen en gris, això voldrà dir que la lletra no forma part del mot que hem de descobrir. Si, en canvi, es destaca en groc, significarà que sí que conté la lletra però no en aqueixa posició. Finalment, quan es mostra una lletra en verd ens indicarà que hem encaixat la lletra on toca.

Aquesta és la manera d'avançar en el joc fins a l'últim intent, el sisé, abans del qual caldrà desvelar la paraula amagada. En cas d'aconseguir-ho, una finestra amb les estadístiques apareixerà i permetrà compartir la graella en les xarxes socials. Si no s'ha sigut capaç, malauradament caldrà esperar a l'endemà per a poder tornar a jugar amb una nova paraula.

També et pot interessar

stats