Per què se celebra hui el Dia Internacional del Gat?

La mort d'un famós gat va marcar al calendari aquest homenatge a un dels animals de companyia més comuns al món

Dia Internacional del Gat

El gat és un dels animals de companyia per excel·lència a tot el món. A més, segurament siga l'animal més viral a les xarxes, on els hem vist fer pràcticament de tot. Difícil deu ser trobar una persona que no haja sentit tendresa en veure un gat fent una monada en qualsevol dels milions de vídeos que circulen per internet amb un felí domèstic com a protagonista.

En realitat hi ha tres dies a l'any en què es ret homenatge als gats, però el 20 de febrer és el que ha aconseguit major expansió internacional. El motiu és ben curiós. L'efemèride commemora la mort de Socks, un gat que es va fer famós per les seues aparicions mediàtiques. En alguna sèrie de televisió? No, Socks va ser un resident destacat de la Casa Blanca durant el mandat de Bill Clinton. Allà va arribar a fer aparicions espontànies al Despatx Oval o la sala de premsa i la seua imatge es va popularitzar més enllà dels Estats Units.

Socks al seient del president dels Estats Units al despatx oval
Socks al seient del president dels Estats Units al despatx oval / White House Photograph Office

La família Clinton va adoptar Socks dos anys abans que Bill Clinton fora proclamat president dels Estats Units. El 1993, quan la família es va mudar a la Casa Blanca, el gat va acompanyar-los i va fer del palau presidencial la seua llar. El felí va guanyar tanta fama que va convertir-se en protagonista d'articles o contes. Un personatge en forma de caricatura de Socks guiava els usuaris a través de la versió infantil del lloc web de la Casa Blanca.

Quan els Clinton van deixar la Casa Blanca el 2001, Socks va canviar de família i va viure la resta de la vida amb la secretària de Clinton, Betty Currie, fins al 20 de febrer del 2009, quan va faltar per càncer. La seua mort encara va tindre repercussió i va marcar en el calendari aquest Dia Internacional del Gat que hui es commemora en homenatge a aquests animals de companyia.

La nova llei de protecció animal

Aquesta setmana el Govern d'Espanya ha aprovat el projecte de llei de benestar animal. Entre altres mesures, la nova legislació posarà fi a la venda d'animals en botigues i sancionarà l'abandó i el maltractament. Concretament, les penes per violència contra els animals s'ampliaran a 24 mesos de presó en cas de mort i a 18 mesos si implica atenció veterinària. En tots dos casos la condemna suposarà també la inhabilitació per a tindre, conviure o treballar amb animals, que pot arribar als cinc anys.

També et pot interessar

stats