Sorolla, l'artista que continua emocionant-nos

La manera en què el pintor valencià plasma la llum, les relacions humanes i les escenes costumistes continua mobilitzant els sentiments i, a algunes persones, els evoca records del passat

Un quadre de Sorolla que emociona moltes persones / À Punt mèdia

La majoria de les persones que han estat davant d'alguns dels quadres de Sorolla, a l’hora d’explicar què els agrada més, coincideix a pronunciar les mateixes paraules: “el mar”, “el blau”, “l'ús de la llum”. De l’obra del pintor valencià, a altres els emociona i molt com representa les relacions humanes i les escenes costumistes. 

És el cas del quadre en què una xiqueta i un xiquet d’uns sis anys corren de la mà cap al mar. Una estampa tan nostra, tan de les nostres platges, que molt probablement connecta amb moltes persones, com és el cas d’una de les entrevistades al documental Sorolla, el triunfo de la luz.

La dona, poc després de veure el quadre en un centre cultural i ja al carrer deia davant la càmera: “Eixa manera d’agarrar-se les mans el xiquet i la xiqueta, m’emocione pel que em transmet…”.I amb els ulls lluents, acabava dient: “Encara estic aborronada”. El públic admirador també diu del pintor valencià que és un “geni” i un pintor “meravellós”. 

Una veu llig escrits del pintor

El documental, que ja es pot veure a la carta d’À Punt Mèdia, ha reproduït algunes paraules que van ser escrites per l'artista. En unes d'elles diu: “Jo el que voldria és no emocionar-me tant, perquè després d'unes hores com hui, estic desfet, esgotat, no puc amb tant de plaer. És que la pintura, quan se sent, és superior a tot. He dit malament: és el fet natural el que és preciós”.

La pel·lícula Cartas de Sorolla i el documental Sorolla, el triunfo de la luz, estan a la carta d’À Punt Mèdia, disponible per a poder ser visionats en qualsevol dispositiu, fins a finals d'agost.

Una imatge d'un dels quadres de Sorolla
Una imatge d'un dels quadres de Sorolla / APARISI CABRERA - MARIA TERESA

També et pot interessar

stats