Els valencians que viatgen a les illes Balears hauran de presentar PCR o test d'antígens negatiu

L’augment de la incidència a la Comunitat Valenciana la situa entre les autonomies obligades al control sanitari 

Imatge de joves a l'aeroport.
Imatge de joves a l'aeroport / Efe

Les persones que viatgen des de la Comunitat Valenciana a les illes Balears estan obligades des d’aquest dijous a mostrar en els aeroports o els ports una PCR negativa o TMA (en les 72 hores prèvies a l'arribada) o un test d’antígens (en les 48 hores prèvies), també negatiu. Hi ha una única excepció: que puguen acreditar la pauta completa de vacunació. La normativa es mantindrà vigent fins al 7 de juliol, quan se sotmetrà a una nova revisió.

El govern balear ha actualitzat aquest dimecres la normativa del control sanitari d’entrada a les illes i inclou la Comunitat Valenciana entre les autonomies obligades a aquest control sanitari.  Segons aquesta normativa, les persones residents en comunitats o ciutats autònomes espanyoles amb una incidència acumulada en 14 dies superior a 60 casos per 100.000 habitants han de justificar que no són positives per Covid-19. També afecta les persones residents a les illes Balears que tornen després d'un desplaçament superior a les 72 hores.

L’augment de la incidència a la Comunitat Valenciana en aquests últims 10 dies ha situat de nou el nostre territori entre les autonomies obligades al control sanitari. Segons les dades comunicades aquest dimarts pel Ministeri de Sanitat, la Comunitat Valenciana té una incidència de 83,5 casos per cada 100.000 habitants.  

Del nou llistat, només estan excloses Castella-la Manxa, Galícia, Ceuta i Múrcia.

Què passa si no acreditem la nostra situació?

Segons informa el govern de les Illes Balears, les persones que accedeixen al seu territori sense acreditar la prèvia realització d'alguna de les proves, presentaran en el termini màxim de 72 hores una prova negativa PCR o TMA o en el termini de 48 hores una prova ràpida d'antígens de resultat negatiu, realitzada en un centre habilitat a les illes per a la realització de les proves.

En aquest cas, la persona que viatge es comprometrà a mantindre's en quarantena fins que obtinga el resultat negatiu i a enviar el resultat de la prova a l'adreça de correu electrònic que trobarà en el web viajarabaleares.ibsalut.es.

En cas que el resultat siga positiu, se sotmetrà a les instruccions de l'autoritat sanitària,

També et pot interessar

stats