El repunt de contagis situa la incidència valenciana en nivells de principis de març

La Comunitat registra 8 punts més d'incidència que fa 24 hores i situa aquest indicador en 83,54 casos per cada 100.000 habitants

Personal sanitari realitza proves PCR. / Marco Ottico (Efe)
Personal sanitari realitza proves PCR. / Marco Ottico (Efe)

La Comunitat Valenciana està registrant durant els últims dies clars repunts en la xifra de contagis. Aquest dimarts la incidència acumulada s'ha situat en 83,54 casos per cada 100.000 habitants, xifra que suposa 8,07 punts més que 24 hores abans, i que situa aquest indicador en nivells de principis del passat mes de març.

El ritme de repunt dels contagis és superior a la mitjana espanyola, que ha passat de registrar una incidència de 100,06 casos a 106,82 casos per cada 100.000 habitants. Altres autonomies que han registrat forts repunts de la incidència acumulada són Catalunya (25 punts més en una jornada), Balears (deu punts d'increment) o Cantàbria (vora 19 punts més). El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dimarts 7.091 nous contagis en tota Espanya i 40 morts més.

Aquest repunt de contagis afecta principalment a persones joves, motiu que explica en bona part que aquesta evolució no es reflectisca en les dades de pressió hospitalària. A la Comunitat Valenciana hi ha 121 pacients hospitalitzats, xifra que representa un 1,08% dels llits disponibles i que suposa un descens sobre el dia anterior. A les UCI, mentrestant, hi ha 15 persones ingressades, que suposen l'1,76% de les places, el que suposa un lleuger increment en comparació amb aquest dilluns.

Al conjunt d'Espanya, els malalts de coronavirus que han necessitat hospitalització han baixat durant les últimes 24 hores tant pel que fa als llits generals com a les unitats de cures intensives.

També et pot interessar

stats