Els valencians i les valencianes, els més preocupats per informar-se sobre salut durant la pandèmia

La crisi sanitària ha provocat canvis importants en l'alimentació, els hàbits i les relacions socials.

Aplicació mòbil d'À Punt Mèdia.
Aplicació mòbil d'À Punt Mèdia. / À Punt NTC

Els valencians i les valencianes parem especial atenció a la nostra salut i a informar-nos bé sobre què podem fer per a estar millor. De fet, som la comunitat autònoma més preocupada per aquest tema (el 79% de la població, davant del 71% de la mitjana espanyola), així com per les conseqüències econòmiques derivades de la crisi generada per la Covid-19 (el 61% dels ciutadans), juntament amb Galícia. Tanmateix, al nostre territori s'està vivint la nova normalitat amb més tranquil·litat, segons considera vora la meitat de la població, el 51%, en comparació amb el 41% en l'àmbit estatal. Així ho mostra l'estudi La salut dels espanyols durant la crisi de la Covid-19, de la Fundació Mapfre i Salvetti Llombart, per al qual es van fer entrevistes a 2.500 persones durant el mes de setembre.

El coronavirus i la sanitat són els temes que més preocupen la societat espanyola (93%), per damunt de la situació econòmica (80%), l'atur (59%) i l'entorn polític (45%). De cara al futur, la tendència canvia i la població espanyola es preocupa més per les conseqüències de la crisi econòmica (56%), per damunt de les de la crisi sanitària (45%).

Les conseqüències de la crisi

Les dones, els joves menors de 35 anys, les persones residents a les ciutats, les llars amb més membres i les zones amb menys poder adquisitiu són els col·lectius més vulnerables per la crisi de la Covid-19, segons l'informe.

La crisi també ha comportat canvis en el dia a dia de la ciutadania. El 91% de les persones enquestades afirmen haver incorporat hàbits de prevenció de la malaltia, com ara el distanciament social (83%), evitar espais tancats i aglomeracions (78%) i no utilitzar el transport públic (50%), entre altres.

A més, l'alimentació s'ha vist transformada durant aquest període de pandèmia. El 38% dels espanyols considera que s'alimenten de forma més saludable, el 40% prepara més menjar casolà, el 34% evita els aliments processats i el 25%, consumeix més vitamines.

Les relacions socials també s'han reinventat per al 54% d'espanyols i, en aquest sentit, el 44% reconeix que passa més temps amb la família i que organitza més reunions virtuals i interactives.

També et pot interessar

stats