Les vacunes contra la Covid-19 no arribaran massivament als països pobres fins a 2022

Les Nacions Unides emfasitzen que "ningú no estarà segur fins que tots estiguem segurs".

Un infermer vacuna una pacient
Un infermer vacuna una pacient

El subsecretari de l'Oficina de Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris (OCHA), Mark Lowcock, ha afirmat aquest dimecres que els països pobres rebran una "quantitat reduïda" de vacunes en el segon trimestre de 2021, que no augmentarà considerablement fins a partir de 2022.

Lowcock ha assegurat en una entrevista concedida a The Guardian que aquesta predicció es basa en factors com el nombre de vacunes autoritzades i "com i quan" es farà el repartiment de les que es produïsquen.

Així doncs, el diplomàtic britànic pronostica que els països europeus hauran de continuar lluitant contra el coronavirus en 2022, encara que les seues economies s'hagen recuperat ja en 2021.

En un món globalitzat, ha emfatitzat el subsecretari de l'OCHA, "ningú no estarà segur fins que tots estiguem segurs". En aquesta línia, les Nacions Unides lideren Covax, un fons d'accés global per a les vacunes contra la Covid-19. Aquesta iniciativa ja ha garantit que 700 milions de vacunes es distribuïsquen entre els 92 països que han demanat ser-ne beneficiaris.

60 milions de persones refugiades i desplaçades, però, poden no rebre cobertura sanitària de cap campanya de vacunació estatal. Així doncs, el Covax estudia dedicar recursos econòmics per a garantir que aquestes persones també siguen immunitzades.

Lowcock ha recordat que tot i que el fons tindrà un impacte positiu, seran necessaris "milers de milions" per a ajudar els països més pobres a accedir als mitjans per a immunitzar la seua població. El diplomàtic ha posat l'accent en la importància del 0,7% del producte interior brut que els territoris més rics haurien de dedicar al desenvolupament dels del sud global.

També et pot interessar

stats