La vacunació de joves en la vintena s'accelera aquesta setmana amb 175.000 vacunes

Sanitat administrarà aquesta setmana 279.867 vacunes, 25.000 menys que l'anterior

Comença la vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys a València
Vacunació dels joves d'entre 20 i 29 anys a la ciutat de València / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar al llarg d'aquesta setmana 174.744 dosis de la vacuna de la Covid-19 al grup d'edat de 20 a 29 anys. Aquesta quantitat suposa més de la meitat de les 279.867 vacunes que s'injectaran.

La remesa de vials que ha arribat a la Comunitat Valenciana s'ha reduït per segona setmana consecutiva i els pròxims dies s'inocularan 25.000 dosis menys que la setmana passada, la qual cosa suposa una minva del 9%.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que la prioritat en aquests moments és continuar accelerant la campanya d'immunització. En aquest sentit, ha anunciat que el mes d'agost "s'avançarà la vacunació dels més joves" gràcies a les 600.000 dosis addicionals que rebrà la Comunitat Valenciana i que se sumaran a les que ja estaven previstes.

D'aquestes dosis extres, 240.000 corresponen als vials addicionals de Moderna que el govern estatal enviarà els pròxims dies com a compensació pel menor nombre de dosis rebudes fins al moment. Les 360.000 restants són les dosis suplementàries que arribaran a la Comunitat Valenciana com a part de l'increment de vials de Pfizer a l'agost que va anunciar el president espanyol Pedro Sánchez aquest divendres en la conferència de presidents.

El gruix de vacunes d'aquesta setmana són del laboratori Pfizer, un total de 212.431 dosis. Es destinaran majoritàriament (200.607 dosis) a persones de les franges d'edat compreses entre els 49 i els 20 anys. A més, completaran la seua pauta d'immunització 9.241 persones que van rebre una primera dosi d'AstraZeneca.

La resta de vials de Pfizer s'empraran per a les persones que no van poder vacunar-se en el seu moment per tenir una infecció activa, que són nous ingressos en residències o noves incorporacions de professionals dels àmbits sanitari o sociosanitari. També es dedicaran aquestes vacunes a segones dosis, com a part del procés de repesca per a persones que estan pendents d'immunització malgrat pertànyer a franges d'edat ja tancades, i per a les que tenen condicions de salut considerades d'alt risc.

D'altra banda, s'administraran 64.918 dosis de la vacuna de Moderna, majoritàriament a persones amb edats compreses entre 49 i 20 anys, per a treballadors i treballadores d'aquestes franges d'edat que es vacunen a la seua empresa. La resta s'inocularà a professionals que s'incorporen al sistema sanitari a l'estiu, estudiants Erasmus, persones amb condicions d'alt risc i repesques.

Amb les 2.143 dosis d'AstraZeneca programades aquesta setmana es continuarà vacunant a majors de 60 anys que tenen pendent la segona dosi. Quant a les de Janssen, s'inocularan 375 monodosis a persones de franges d'edat ja tancades i viatgers internacionals.

També et pot interessar