Juliol acaba amb la quarta onada estabilitzada

Sanitat ha notificat aquest dissabte 3.452 contagis nous, la xifra diària més alta des del 9 de febrer d'enguany

Evolució dels contagis de la Covid-19 en juny i juliol
Evolució dels contagis de la Covid-19 en juny i juliol / Miguel Ángel Reino

Els contagis s’han disparat el mes de juliol amb registres de més de 3.000 casos diaris les darreres setmanes. Ara per ara, però, la mitjana mòbil d’infeccions s’ha establitzat i ha passat de més de 2.850 a 2.764 en set dies. Aquest dissabte, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat 3.452 casos per prova diagnòstica de PCR o test d'antígens, la xifra diària més alta des del 9 de febrer d'enguany, quan es van notificar 4.310. Tot i que aquest dilluns es van reportar 3.482 infeccions, aquestes dades sumen els positius de dues jornades.

En aquesta línia, el nombre de contagis en juliol ha sigut de 62.727, vora 7 vegades més que en juny. Aquesta setmana, però, s’han notificat 852 casos menys que en l’anterior. Així, s’observa com la corba de quarta onada a la Comunitat Valenciana ha començat a aplanar-se. 

Malgrat aquesta millora, les conseqüències de l’agreujament de la situació epidemiològica es fan paleses tant a les UCI com en el nombre de defuncions a causa del coronavirus.  

Aquesta setmana s’han registrat 20 morts per Covid-19 al País Valencià, una xifra superior a la que es va reportar en tot el mes de juny: 19. La xifra de decessos, a més, ha duplicat la de la setmana anterior, quan Sanitat va comunicar 8 defuncions. 47 valencians i valencianes han mort en juliol a conseqüència de la pandèmia. 

Quant a la situació a les UCI,  mentre que a principis de mes hi havia només 17 persones ingressades, ara són 107, és a dir, un 529% més. De fet, algunes  unitats de cures intensives ja tenen una ocupació del 100% i estan preparant-se per a rebre més pacients amb coronavirus. Els ingressos per Covid-19 en planta han crescut un 356%, passant dels 151 que hi havia el dia 1 de juliol als 689 d’aquest divendres 30.  

La incidència es frena entre el jovent de 20 a 29 anys

La campanya de vacunació, que ha permés ja la immunització del 60% de la població valenciana, ha fet que la incidència del coronavirus entre les persones d’edat més avançada haja caigut en picat. De fet, només un 7% de les persones contagiades havien rebut la pauta completa d’immunització segons l’últim informe sobre la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana de la Conselleria de Sanitat. 

La franja d’edat de 20 a 29 anys, amb vora 3 de 4 persones sense vacunar, ha sigut la que ha concentrat el major nombre de contagis durant aquesta quarta onada. La incidència entre aquests joves és de més de 1.400 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies, cent punts menys que fa una setmana. 

També et pot interessar

stats