Un estudi qüestiona el pla de vacunació del govern i proposa immunitzar primer les persones amb més interaccions socials

El director de la investigació ha explicat en ‘A la Ventura’ que la seua proposta redueix la mortalitat per coronavirus.

VÍDEO | Un estudi qüestiona el pla de vacunació del govern i proposa immunitzar primer les persones amb més interaccions socials

Aquesta setmana el Ministeri de Sanitat ha presentat el pla de vacunació contra la Covid-19, segons el qual es divideix la societat en 15 grups de població, que prioritza les persones més vulnerables. Tanmateix, aquest sistema s'ha trobat ja amb veus discrepants. Així, una investigació de la Universitat Khalifa d'Abu Dhabi, proposa un altre orde per a rebre la immunitat amb el qual, segons els seus autors, es podria reduir fins a un 70% la mortalitat per coronavirus.

Així ho ha explicat el director d'aquest estudi, el professor del departament d'enginyeria química d'aquesta universitat, Jorge Rodríguez, en el programa A la Ventura. Rodríguez assegura que si primer es vacunen les persones amb més interaccions socials s'aconseguiria multiplicar l'efectivitat de la vacuna. Com a exemple, treballadors essencials com ara caixeres de supermercat o taxistes, que, independentment de la seua edat, interactuen amb moltes persones al llarg del dia i que, per tant, exposen a més persones a un possible contagi.

Rodríguez ha argumentat que per a elaborar un pla de vacunació hi ha moltes més variables que la probabilitat matemàtica que planteja la seua investigació. Així, es tracta de decisions que concerneixen moltes disciplines, ja que també es tenen en compte variables ètiques, socials i logístiques. També cal matisar que l'estudi d'aquesta universitat dels Emirats Àrabs ha treballat amb simulacions numèriques sobre la població general, és a dir, aquella que en el pla de vacunació del ministeri se situaria en les fases 2 i 3.

Per la seua banda, la infermera i secretària de l'Associació Nacional d'Infermeria i Vacunes, Inma Cuesta, que també forma part del grup de treball que ha dissenyat el pla de vacunació ha afirmat en el programa que condueix Marta Ventura que es tracta d'un document dinàmic, que accepta nous punts de vista, però que encara no han contemplat la proposta de la Universitat Khalifa. Però Cuesta ha puntualitzat que la primera prevenció comença amb les mesures personals com ara la distància social, la mascareta i llavar-se les mans, unes normes que no hem de perdre de vista per a evitar els contagis.

També et pot interessar

stats