Trump compara la Covid amb la grip i Twitter i Facebook el censuren per "informació enganyosa"

El president dels Estats Units assegura que la malaltia provocada pel coronavirus és "molt menys letal", un fet no demostrat científicament.

Trump se lleva la mascareta en arribar a la Casa Blanca procedent de l'hospital
Trump se lleva la mascareta en arribar a la Casa Blanca procedent de l'hospital / Efe

Les xarxes socials Facebook i Twitter han censurar aquest dimarts un missatge compartit pel president dels Estats Units, Donald Trump, en el qual comparava la pandèmia de la Covid-19 amb la grip i assegurava que la primera és "molts menys letal" en la majoria de les poblacions.

Twitter ha sigut el primer a donar el pas i ha ocultat la piulada del president amb un advertiment que viola les regles de la xarxa social "sobre la difusió d'informació enganyosa i potencialment nociva relacionada amb la Covid-19". Tot i això, el manté accessible si es fa clic sobre aquest per l'"interés per al públic" que comporta.

La plataforma de microblogging, la favorita de Trump, ja ha seguit aquesta estratègia en altres ocasions amb missatges del mandatari des que al maig va començar a verificar i col·locar alertes al costat dels continguts que compartia.

Facebook s'ha sumat a la decisió de Twitter i ha pres mesures més dràstiques, en esborrar directament el missatge. L'empresa de Mark Zuckerberg considera que el text contenia "informació incorrecta sobre la severitat de la Covid-19".

El missatge que ha compartit Trump, que va anunciar que estava contagiat de Covid-19 el passat dijous, era el següent: "La temporada de la grip s'acosta! Cada any, molta gent, en ocasions més de 100.000, i malgrat la vacuna, mor de la grip. Tancarem el nostre país? No, hem aprés a viure amb ella, just com estem aprenent a viure amb la Covid, en la majoria de poblacions molt menys letal".

Segons la majoria dels estudis científics, tot apunta que el grau de letalitat de la Covid-19 (és a dir, el percentatge de morts respecte al total d'infeccions) és superior al de la grip, encara que la xifra exacta no es podrà conéixer fins d'ací a uns anys, quan s'hagen pogut dur a terme investigacions exhaustives, es dispose de totes les dades i es conega millor la malaltia.

Trump, que va eixir aquest dilluns de l'hospital després d'haver estat ingressat divendres, ha contestat la censura de Twitter i Facebook amb un nou missatge en el qual fa una crida a eliminar les proteccions legals de què gaudeixen actualment les grans plataformes d'Internet.

També et pot interessar

stats