Tres mil persones han salvat la vida per la vacuna contra la Covid-19, segons un estudi

L'estudi de la incidència en el departament de salut Hospital General d'Alacant demostra que en aquesta zona s'han evitat 171 morts

Punt de vacunació Covid al costat de Mestalla
Punt de vacunació Covid al costat de Mestalla / Xavier Carrau

La Generalitat, a través del Programa Valencià d'Investigació sobre la vacuna contra la Covid-19, ha dut a terme un estudi d'investigació que estima que vora 3.000 les persones han salvat la vida per la vacuna.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha explicat que "l'evolució de la malaltia ha canviat radicalment a la Comunitat Valenciana en els últims mesos gràcies a la vacunació".

Aquest estudi ha analitzat la incidència de la vacunació en el departament de salut Hospital General d'Alacant, que dona cobertura a 300.000 ciutadans. L'estudi aporta dades que demostren que la vacuna ha evitat 7.537 infeccions, 981 ingressos hospitalaris i 180 en UCI, així com 171 defuncions.

En aquest sentit, la directora general ha assenyalat que l'informe aporta dades positives sobre l'avanç que ha suposat la vacunació i mostra una evolució positiva en la reducció de la gravetat de la malaltia en les persones immunitzades.

Així mateix, Berenguer ha destacat que les dades de l'informe que evidencien la reducció de la gravetat de la malaltia observada en el departament de salut Hospital General d'Alacant es podrien aplicar als prop de 30 departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

A la Comunitat Valenciana, prop del 90% de la població major de dotze anys compta amb la pauta completa d'immunització, és a dir 4.031.821 persones. Aquestes persones han rebut dues dosis en el cas de Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosi de Janssen, o una dosi de qualsevol vacuna en cas d'haver passat la malaltia.

També et pot interessar

stats