Tot el personal de la Generalitat torna dilluns a la feina presencial

Les conselleries es rebel·len contra l’orde de Bravo i part del personal seguirà teletreballant.

Imatge aèria de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de la Generalitat
Imatge aèria de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de la Generalitat / Europa Press

La totalitat del personal de la funció pública de la Generalitat torna dilluns que ve al treball presencial amb mesures de distanciament i flexibilitat horària, segons ha informat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Aquesta mesura tindrà efecte a partir d'aquest dilluns, 22 de juny, i contempla les mesures de seguretat, distanciament i flexibilitat horària per a evitar concentracions de personal en les dependències públiques.

Per això, es deixen sense efecte les mesures extraordinàries preses pel govern valencià durant la vigència de l'estat d'alarma, sobre l'activitat presencial en els centres de treball de l'administració i que van ser d'un 10% al principi fins al 85% actual durant la fase 3.

Les conselleries es rebel·len contra l’orde de Bravo

La decisió no ha agradat gens en les diferents conselleries del govern del Botànic, tant del PSPV, com de Compromís i Unides Podem, que entenen que no es compleixen les mesures de seguretat que garanteixen una tornada a la presencialitat del 100% dels treballadors i treballadores.

Alguns departaments han advertit que no compliran estrictament l’orde de Gabriela Bravo i que la incorporació dels funcionaris i funcionàries es farà de forma progressiva en funció de l’espai físic disponible per a garantir les distàncies de seguretat i previndre possibles contagis. Per tant, hi haurà personal que continuarà teletreballant.

Segons UGT, una de les conselleries que s’ha manifestat en contra de la incorporació presencial dels seus treballadors i treballadores és la d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball que dirigeix Rafa Climent.

El sindicat CSIF, per la seua part, també ha denunciat la mesura, que considera una "imposició". A través d’un comunicat ha criticat la decisió per “unilateral” i haver estat pressa sense negociació. En opinió del sindicat, representa “una manca de respecte cap al personal”.

Es prioritza l'atenció al públic telefònica i telemàtica

A partir d'aquest dilluns, en els serveis d’atenció al públic es prioritza l’atenció telefònica i telemàtica, i en l’atenció presencial caldrà tindre cita prèvia i es limitarà l’aforament de l’espai per al públic al 75%.

També s’evitaran les reunions presencials entre el personal de diferents centres de treball, es prioritza el format telemàtic en les activitats formatives i se suspenen tots els viatges de treball que puguen solucionar-se mitjançant una telefonada o videoconferència.

A més, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública impulsarà una nova regulació del teletreball per tal d’incorporar modalitats no presencials de prestació de serveis i estudiar i adoptar-hi les fórmules més adequades.

També et pot interessar

stats