Segon dia amb la Comunitat Valenciana tancada

El confinament perimetral, el toc de queda i les mesures restrictives extra en 31 poblacions marquen el cap de setmana de Tots Sants.

Imatges d'un control de la Guàrdia Civil.
Imatges d'un control de la Guàrdia Civil. / À Punt NTC

Cap de setmana de Tots Sants, una data d'intensa afluència turística, i la Comunitat Valenciana està confinada perimetralment fins al divendres 6 de novembre. Els turistes d'altres comunitats autònomes no hi arriben a pesar que sis autonomies fan pont festiu. En tot Espanya, el 87% de la població viu en un territori tancat.

Des de divendres a migdia, ningú pot entrar ni eixir del territori valencià sense causa justificada, una mesura que se suma al toc de queda i a les restriccions addicionals que tenen 31 municipis valencians. Per a garantir el compliment del tancament perimetral s'han instal·lat controls itinerants i fixos a les carreteres limítrofs amb altres comunitats. La Guàrdia Civil demana als conductors la documentació que acredita que es desplacen per motius justificats.

Tanmateix, als aeroports de la Comunitat Valenciana continuen operant els vols internacionals. Segons la normativa vigent, no hi podrien entrar turistes tampoc per l'aire, i la Policia Nacional s'encarrega de fer controls aleatoris en què demanen la documentació i la justificació del vol: només poden arribar-hi els qui viatgen per motius mèdics, laborals o acadèmics.

El tancament perimetral del territori valencià conviu amb el toc de queda nocturn, el qual prohibeix a tots els valencians i les valencianes la mobilitat entre la mitjanit i les sis del matí. D'acord amb les mesures vigents, tampoc estan permeses les reunions socials i familiars amb més de sis persones.

En 31 municipis, a més, s'apliquen restriccions addicionals. Els comerços, centres comercials i hotels han de reduir l'aforament a un terç i els mercats només poden obrir la meitat de les parades habituals. El sector de la restauració també ha de reduir a un terç l'aforament en l'interior; a la terrassa, el 50% de la capacitat, i si tenen bufets, els han de tancar. Els espectacles culturals només poden omplir la meitat del pati de butaques, amb distància social i desinfecció de les sales. Als museus i en les visites turístiques guiades sols es permeten grups de fins a sis persones. Pel que fa als geriàtrics, se suspenen les visites als residents i es paralitzen les activitats als centres de dia per a gent major i persones amb discapacitat.

A Elx, a causa de la transmissió descontrolada del virus, l'Ajuntament ha demanat un dispositiu extraordinari a la Policia Local i a la Policia Nacional. Els controls en tot el territori s'allargaran fins divendres que ve, quan finalitza aquest període de tancament perimetral.

També et pot interessar

stats