El sector assegurador inicia el pagament de prestacions als sanitaris afectats per la Covid-19
Hi ha un fons solidari de 38 milions d'euros destinat als professionals hospitalitzats i als familiars dels que han mort pel coronavirus.
El sector assegurador espanyol ha iniciat el pagament de les prestacions del fons solidari de 38 milions d'euros anunciat el passat 7 d'abril destinat als professionals sanitaris que han sigut hospitalitzats i als familiars dels qui han mort a causa del coronavirus.
La patronal del sector, Unespa, recorda que es tracta d'una iniciativa sectorial pionera en el món, en la qual han participat més d'un centenar d'asseguradores i que té una vigència de sis mesos, des del 14 de març fins al 13 de setembre. És a dir, que té caràcter retroactiu.
Les aportacions de les 109 asseguradores, que representen més del 80% del sector, han permés a Unespa subscriure en nom d'aquestes una assegurança de vida gratuïta que cobrirà la defunció dels professionals sanitaris afectats pel coronavirus, així com un subsidi per a aquells que hagen hagut de ser hospitalitzats.
30.000 euros per defunció i fins a 1.400 euros per hospitalització
El capital assegurat en cas de defunció per causa directa del Covid-19 ascendeix a 30.000 euros per persona, que percebran els seus beneficiaris.
El subsidi d'hospitalització ascendeix a 100 euros diaris que es pagaran als sanitaris ingressats, sempre que la seua estada hospitalària supere els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes, la qual cosa significa que els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.
Aquesta iniciativa sectorial busca reconéixer la labor i l'esforç personal que aquests professionals han realitzat i continuen realitzant durant la pandèmia, tant els que treballen en hospitals i altres centres, com els empleats en les residències de majors. L'assegurança cobreix una trentena de perfils professionals diferents, entre ells metges, infermers, auxiliars d'infermeria, zeladors, personal d'ambulàncies i molts altres, que sumen més de 700.000 sanitaris.