El sector assegurador inicia el pagament de prestacions als sanitaris afectats per la Covid-19

Hi ha un fons solidari de 38 milions d'euros destinat als professionals hospitalitzats i als familiars dels que han mort pel coronavirus.

Minut de silenci en record dels professionals sanitaris morts durant la pandèmia
Minut de silenci en record dels professionals sanitaris morts durant la pandèmia / J. M. García (Efe)

El sector assegurador espanyol ha iniciat el pagament de les prestacions del fons solidari de 38 milions d'euros anunciat el passat 7 d'abril destinat als professionals sanitaris que han sigut hospitalitzats i als familiars dels qui han mort a causa del coronavirus.

La patronal del sector, Unespa, recorda que es tracta d'una iniciativa sectorial pionera en el món, en la qual han participat més d'un centenar d'asseguradores i que té una vigència de sis mesos, des del 14 de març fins al 13 de setembre. És a dir, que té caràcter retroactiu.

Les aportacions de les 109 asseguradores, que representen més del 80% del sector, han permés a Unespa subscriure en nom d'aquestes una assegurança de vida gratuïta que cobrirà la defunció dels professionals sanitaris afectats pel coronavirus, així com un subsidi per a aquells que hagen hagut de ser hospitalitzats.

30.000 euros per defunció i fins a 1.400 euros per hospitalització

El capital assegurat en cas de defunció per causa directa del Covid-19 ascendeix a 30.000 euros per persona, que percebran els seus beneficiaris.

El subsidi d'hospitalització ascendeix a 100 euros diaris que es pagaran als sanitaris ingressats, sempre que la seua estada hospitalària supere els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes, la qual cosa significa que els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.

Aquesta iniciativa sectorial busca reconéixer la labor i l'esforç personal que aquests professionals han realitzat i continuen realitzant durant la pandèmia, tant els que treballen en hospitals i altres centres, com els empleats en les residències de majors. L'assegurança cobreix una trentena de perfils professionals diferents, entre ells metges, infermers, auxiliars d'infermeria, zeladors, personal d'ambulàncies i molts altres, que sumen més de 700.000 sanitaris.

També et pot interessar

stats