Sanitat preveu administrar més 170.000 dosis en la recta final del pla de vacunació

A partir de dimarts les més de 52.000 persones que han rebutjat rebre la dosi podran vacunar-se sense cita prèvia

Dues joves després de rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a València
Dues joves, després de rebre la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus a València / Biel Aliño (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrat 173.156 dosis de la vacuna contra la Covid-19 la pròxima setmana. El pla de vacunació programat encara la fase final i està fonamentalment centrat a finalitzar la pauta completa en el grup d'edat més jove.

De les 153.316 dosis de Pfizer que s'administraran, la majoria, més de 124.000, van destinades a les persones de 12 a 39 anys, que estan pendents de la segona dosi i, per tant, completaran la pauta de vacunació. A més, amb les dosis de Pfizer s'han programat, en el marc de l'estratègia de recaptació, prop de 19.000 citacions de persones que estan pendents de vacunar.

Quant a la vacuna de Moderna, aquesta setmana es destinen 18.807 dosis -d'un total de 18.961- per a persones de 12 a 39 anys pendents de completar la pauta. A més, s'administrarà la vacuna d'AstraZeneca -854 dosis- a les persones que tenen pendent la segona dosi i Janssen -25 dosis- a persones d'institucions penitenciàries o per a recaptació de persones pendents de vacunar.

Vacunes sense cita prèvia per a l'1% que les ha rebutjades

A partir d'aquest dimarts, com ha anunciat la consellera Ana Barceló aquest divendres, qualsevol persona que no haja rebut la primera dosi podrà rebre la vacuna sense cita prèvia anant a un dels 133 punts de vacunació massiva habilitats a la Comunitat Valenciana.

"Volem donar totes les oportunitats possibles als qui encara no s'han vacunat, per a continuar augmentant la cobertura de protecció contra la Covid-19", ha assenyalat Barceló, i per això els punts de vacunació estaran oberts per a la immunització sense cita durant tot aquest mes de setembre.

Al País Valencià un total de 52.154 persones han comunicat el seu rebuig a rebre la vacuna contra el coronavirus, és a dir, un 1% de la població. A hores d'ara el 72% de la població valenciana major de 12 anys ja té administrada la doble pauta de la vacuna, i l'objectiu que s'ha marcat la Generalitat és que el 9 d'octubre el 90% haja rebut la pauta completa.

Segons les dades que ha donat Sanitat aquest divendres, un 82,5% dels pacients ingressats a l'UCI amb coronavirus no té pauta completa d'immunització.

També et pot interessar

stats