Barceló anuncia la vacunació sense cita des del dimarts 7 de setembre

Es vacunarà en els 133 punts de vacunació massiva de la Comunitat Valenciana fins al mes d'octubre

Imatge del inici de la vacunació aquesta setmana als menors de dotze anys
Imatge de l'inici de la vacunació als menors de dotze anys / À Punt NTC

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha anunciat que a partir del pròxim dimarts 7 de setembre es començarà a vacunar sense cita en els 133 punts de vacunació massiva habilitats a la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció en la comissió permanent de les Corts Barceló ha apuntat que "aquest procés d'immunització oberta es mantindrà fins al mes d'octubre, moment en el qual, amb la campanya de vacunació finalitzada, posarem el punt final a la immunització en grans espais".

"Volem facilitar al màxim l'accés a la vacunació a tots aquells que encara no estiguen protegits", ha remarcat la consellera que també ha destacat que "la situació epidemiològica ha millorat sensiblement des del 26 de juliol" (la seua anterior compareixença).

La consellera ha demanat que qui encara no s'haja vacunat ho faça com més prompte millor i ha reivindicat que un esforç organitzatiu i logístic "sense precedents" ha fet possible assolir la meta fixada perquè el 9 d'octubre estiga immunitzat el 70% de la població major de 12 anys, que s'ha ampliat al 90% i a hores d'ara supera el 80%.

Barceló ha destacat que, en aquests moments, "les bones dades" epidemiològiques i de vacunació permeten "mirar cap avant amb optimisme moderat", per la qual cosa, si no es hi ha canvis, la Comunitat es troba en el tram d'eixida de la quarta onada.

D'aquesta manera, ha assegurat que, d'acord amb el consell dels experts, el dilluns es definirà "un nou escenari" per a iniciar "un procés de reobertura progressiva i de desescalada prudent", amb "alguna flexibilització" de les mesures actuals.

També et pot interessar

stats