Sanitat ja ha emés més de 4,8 milions de certificats covid

Prop de 20.000 persones s'han immunitzat sense cita prèvia als punts mòbils habilitats, vora 3.200 aquest divendres i dissabte

Cues aquest dissabte a Dénia, al punt mòbil de vacunació instal·lat en l'Hospital de la Marina
Cues aquest dissabte a Dénia, al punt mòbil de vacunació instal·lat a l'Hospital de la Marina / Virgínia Contreras

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha emés un total de 4.812.311 certificats covid en alguna de les tres modalitats: la que acredita que s'ha rebut la vacuna (vacunació), que es disposa d'una prova PCR negativa (diagnòstic) o que s'ha passat la malaltia (recuperació). Cal matisar, però, que una persona pot arribar a tindre més d'un tipus de certificat. La gran majoria de documents, més de quatre milions, s'han descarregat d'internet i la resta s'han sol·licitat presencialment als centres de salut.

Aquestes són les dades oficials ara per ara, 10 de desembre, quan no ha passat ni una setmana des de l'entrada en vigor d'aquest document. La mesura es mantindrà, en principi, fins al 2 de gener.

El certificat covid es pot aconseguir de manera telemàtica des de la web de la Conselleria de Sanitat Universal o a través de l'app GVA +Salut amb la targeta SIP i un telèfon mòbil on poder rebre SMS i també hi ha la possibilitat de sol·licitar-lo presencialment en els centres de salut.

Pel que fa als punts mòbils de vacunació sense cita, des que aquesta iniciativa es va posar en marxa, un total de 19.754 persones s'han immunitzat contra el coronavirus.

Aquest divendres, 10 de desembre, es van administrar un total 1.135 dosis: 271 al centre comercial Plaza Mar 2 d'Alacant, i 864 al de La Salera de Castelló de la Plana. El dissabte es van sumar 2.060 dosis més: 1.053 al centre comercial Arena Multiespacio de València; 857 en la saló d'actes de l'Hospital de Dénia, i 150 al centre comercial Carrefour Benidorm Finestrat.

Quant a les dosis de reforç o record, un total de 826.510 persones ja les han rebudes. La Comissió de Salut Pública ha acordat incorporar una dosi extra amb les vacunes de Pfizer o Moderna a residents en centres de majors o sociosanitaris, a persones en condicions de risc, a persones de 70 anys o més, als qui van ser vacunats amb Janssen, a les persones de 60 a 69 anys i a personal sanitari i sociosanitari.

Ja s'han administrat dosis addicionals a 22.314 residents; 39.684 persones amb patologies de risc; 552.345 majors de 70 anys; 110.020 persones que en el seu moment van ser immunitzades amb Janssen i 60.017 a persones de 60 a 69 anys i 42.130 a personal sanitari i sociosanitari.

La inoculació d'aquesta dosi extra contra el coronavirus s'està fent en els mateixos centres residencials per a les persones que conviuen amb ells; als hospitals, per al personal sanitari, i en atenció primària per a la resta.

També et pot interessar

stats