Sanitat estudia la tercera dosi per a persones de més de 60 anys i personal sanitari

En cas d’aprovar-se, rebrien una injecció de Pfizer o mitja de Moderna

Persones esperant a rebre la vacuna en un punt de vacunació
Persones que esperen a rebre la dosi en un punt de vacunació / À Punt NTC

La Comissió de Salut Pública estudia aquest dimecres la tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus a persones de més de 60 anys, i a treballadors sanitaris i sociosanitaris, així com a altres usuaris de centres diferents de les residències, que siguen especialment vulnerables (com per exemple, centres de diversitat funcional).

Els directors generals del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes analitzaran la proposta dels experts de la ponència de vacunes per tal de reforçar la immunització d’aquests col·lectius.

En la reunió també es tractarà la tercera dosi a persones internes en centres sociosanitaris i a sanitaris diferents dels de les residències de persones majors.

En cas d’aprovar-se, rebrien una injecció de Pfizer o mitja de Moderna. També el col·lectiu de persones de 60 a 69 anys, que en la gran majoria van rebre en el seu dia la doble pauta d’AstraZeneca.

El nou semàfor Covid

A banda d’aquesta qüestió, Sanitat i les comunitats autònomes tenen pendent d’aprovar l’actualització del nou semàfor Covid, l’esborrany del qual van debatre la setmana passada i sobre el qual no van arribar a un acord. Entre altres coses, els tècnics aposten per flexibilitzar les xifres d’incidència amb les quals es mesura el nivell de risc i també les restriccions en els escenaris de transmissions més baixes.

Plantegen, a més, tindre en compte el nombre d’hospitalitzacions i UCI, i no tant la xifra de contagis, especialmente pel que fa a ingressos en una setmana i positivitat. 

També et pot interessar

stats