La ponència de vacunes recomana la tercera dosi per al grup de 69 a 60 anys

Ha traslladat al Ministeri de Sanitat la conveniència de començar el procediment una vegada finalitze l'administració als majors de 70 anys

Imatge d'arxiu d'una dona al centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Imatge d'arxiu d'una dona al centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / À Punt NTC

La ponència de vacunes ha traslladat al Ministeri de Sanitat la conveniència d'administrar la tercera dosi de reforç contra la Covid-19 al grup d'edat de 60 a 69 anys.

Segons han informat fonts pròximes a la ponència de vacunes, aquesta recomanació es deu al fet que amb l'edat envelleix el sistema immunitari, per la qual cosa encara que la vacuna contra la Covid té una eficàcia molt elevada és convenient a partir dels 60 anys reforçar la resposta protectora.

Per a la ponència de vacunes és "lògic" que el pròxim grup a vacunar siga el de 60 a 69. De fet quan es va determinar una tercera dosi de reforç per a majors de 70, ja es va parlar d'abaixar l'edat a 65 o 60 anys.

Es tracta, segons aquestes fonts, de compassar la vacuna a altres com la de la grip, que algunes comunitats autònomes administren a partir dels 65 anys i altres a partir dels 60.

El que de moment no està en discussió és en quines dates s'administraria la dosi de reforç, ja que, segons aquestes fonts, el primer és tancar la viabilitat de vacunar el nou grup de població.

També et pot interessar

stats