Sanitat convoca de manera urgent la interterritorial aquest dilluns per a tractar la vacunació contra la Covid-19

S'espera que es parle de la vacuna d'AstraZeneca després que diversos països europeus han decidit suspendre-la.

Imatge d'arxiu de la ministra de Sanitat, Carolina Darias
Imatge d'arxiu de la ministra de Sanitat, Carolina Darias / R. Rubio. POOL (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat ha convocat de forma urgent aquest dilluns les comunitats autònomes, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, per tractar la vacunació contra la Covid-19 a Espanya. Malgrat que no s'ha detallat quin aspecte de la vacunació s'abordarà, s'espera que es parle de la vacuna d'AstraZeneca després que diverses comunitats i països europeus han suspés temporalment l'administració d'aquesta vacuna en detectar-se casos de trombes en pacients inoculats amb AstraZeneca.

França, Itàlia i Alemanya han pres aquest dilluns la decisió de suspendre temporalment la vacunació amb AstraZeneca com a mesura de "precaució". Cal recordar que, a banda, altres països, com Dinamarca i Noruega, van decidir suspendre l'administració de la vacuna ja la setmana passada. A més, certs territoris de l'Estat espanyol també van determinar retirar alguns lots d'AstraZeneca.

Actualment, l'Agència Europea del Medicament estudia els casos trombòtics notificats, si bé ha assenyalat que, de moment, no hi ha indicis que la vacunació haja causat aquestes afeccions "que no figuren com a efectes secundaris d'aquesta vacuna". El passat divendres l'Organització Mundial de la Salut també va assegurar que "no hi ha motiu per a no usar" la vacuna d'AstraZeneca contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats